menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Buxus bemesten - bloeiende buxus

DSM

DSM

1ste vraag en waarschijnlijk een hele domme vraag ( ): is het de bedoeling dat je die vloeibare meststof over de blaadjes sproeit? Of is het de bedoeling om de bodem te besproeien met die meststof?

2de vraag: mijn haagje werd vorig jaar gepland en ik merk dat sommige plantjes een gele/bruine kleur krijgen en er "bloemetjes" opkomen. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

donderdag 8 april 2010 - 21:31
spruce

Spruce

1) Beide bestaan - een bladvoeding is wel niet zo courant en dient speciaal gemaakt/gekocht te worden. In de meeste gevallen heeft u een meststof om te strooien op de aarde. Check bij uw leverancier.

2) Een tekort ? Buxus is kalkminnend, graag een goede kalkgift - met een lichte bemesting. Als het kalk is, zou het goed moeten komen. Trial and error - maar ik ben geen buxus specialist.
donderdag 8 april 2010 - 23:46
Etienne45

Etienne45

Suggestie : na de eerste scheerbeurt,(mei) buxusmest aan de voet en veel water, na de tweede scheerbeurt (augustus) korrelkalk aan de voet en weer goed water geven desnoods met sproeidarm.
Best geen meststoffen op de plant ( met zon erbij : verbranding mogelijk)
Na het scheren( best op bewolkte dagen) niet aarzelen de plant langs boven te besproeien,om verbranding van de gesneden blaadjes te voorkomen. Anders zit je tot de volgende lente met een bruine bladrestjes
vrijdag 9 april 2010 - 12:09

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon