Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/viooltjes_winter_winterviooltjes

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 17 januari 2022

Viooltjes brengen kleur in de winter

Violen brengen kleur in de winter!
Winterhart & winterhard...
De najaarsviolen zijn vanaf eind september volop beschikbaar. Ze geven als geen ander kleur in de herfst en de winter. De najaarsviool bloeit tot in de koudste winterdag, als alle kleuren vervagen of helemaal verdwenen zijn. Een goed verkoopverhaal voor uw klanten: de viool zorgt voor een vrolijke wintertuin.

Winterhard
De kracht van najaarsviolen is dat ze zelfs koude najaarsnachten en strenge vorst kunnen doorstaan. Voor mooie, constante bloei gewoon regelmatig water geven, maar niet tijdens de vorst. Voor ultieme bloemkleur wel af en toe de uitgebloeide bloemetjes wegnemen, met steeltje en al. Dan blijven ze stralen!

Meer dan 400 soorten
In de tuin, op het terras of balkon, aan de gevel of bij de voordeur… violen zorgen voor een krachtige kleuraankleding. Bovendien is er volop keuze dankzij de meer dan 400 soorten!

Winterstyling
Najaarsviolen lachen je toe met spontane bloemenhartjes. Je kunt kiezen uit kleine of grotere karakters en vrijwel alle kleuren en combinaties zijn mogelijk. Voor een strakke uitstraling zorgen de koele blauwtinten en witte series, paarse en bruine violen voelen warm aan en rood-oranje-geel soorten geven tomeloze energie. Minimalisten gaan voor solokleuren, wie uit wil pakken, creëert een bonte setting.

Tips voor langer viooltjesplezier:

  • Geef de viooltjes regelmatig water, ook in de winter.
  • Plant viooltjes dicht op elkaar voor het mooiste effect.
  • Vul bakken en potten met verse potgrond waaraan al meststoffen zijn toegevoegd.
  • In een klein vaasje is een bosje viooltjes altijd decoratief. Ook mooi als versiering op een gedekte tafel.
  • Pluk een paar viooltjes en bevestig ze met een mooi lintje op een ingepakt presentje. Zo wordt een cadeautje nog persoonlijker en mooier.


Bron: BBH

#2251

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl