Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tafelstuk_bloemen_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 5 oktober 2022

Met bloemen uit de tuin een bloemstuk maken als tafeldecoratie of tafelstuk.

Tafelstukje met tuinbloemen en zaaddozen

 bloemschikken met bloemen uit de tuin.
 bloemschikken met bloemen uit de tuin.

Soms doet je hart wat pijn als je de aangekondigde regendagen tegemoet gaat en je die mooie witte en lichtgetinte rozen in je tuin ziet. Bij rode rozen zie je immers minder de gevolgen van regendagen; maar bij witte en roze rozen wel.
Daarom heb ik altijd de neiging om met de bloeiende bloemen nog vlug een bloemstuk te maken, om nadien die roestkleurige beschimmelde rozen niet in de tuin te zien.

Dit is het resultaat met een variatie roze tuinrozen, Achillea en zaaddozen.
Het is een patchwork waarbij ik enkel bloemen en geen tuingroen gebruikt heb, maar je kunt evengoed je aantal bloemen verminderen door er tuingroen tussen te verwerken.

Deze schikking kan als tafeldecoratie dienen aangezien ze in hoogte beperkt is, maar ze staat ook mooi op een langwerpige kast of salontafel

De bloemen zijn verwerkt in een eenvoudig recipiënt (gewoon rechthoekig schaaltje) maar het frisgroen oogt wel leuk met het roze van de tuinbloemen. De groene zaaddozen zijn juist gebruikt om het roze te breken én om het groen van het recipiënt te laten terug keren. Een kleur herhalen geeft meer harmonie in een bloemstuk. Daarom hou ik van groene recipiënten. Ze zijn in elk seizoen bruikbaar, aangezien je in elk seizoen groenvulling vindt.

Bloemschikbenodigdheden:

Werkomschrijving om het bloemstuk te maken:

 bloemschikken met bloemen uit de tuin.

Tips bij het bloemschikken:

  • Indien je ook groenvulling wil gebruiken (dan hoef je zoveel tuinbloemen niet te knippen), kun je buxus, Hebe, appelblad (Gaultheria shallon) synoniem salalblad, klimop (= Hedera), rotsheide (= Pieris), laurierkers (= Prunus Laurocerasus), vleesbes (= Sarcococca), spierstruik (= Spiraea), Viburnum tinus,enz… gebruiken.

  • Dit stuk kan ook met kerstdagen en dan met dennegroen , met Safarigroen er tussen en met kleine kerstbolletjes.

  • Voor Valentijn zou je zelfs twee recipiënten van dit type 75% kunnen achter elkaar plaatsen en net iets rakend. Maar ook kunnen spelen met pitrietringen en zo de recipiënten verbinden.

  • In de herfstperiode kun je gebruik maken van toefjes hemelsleutel (= Sedum telephium) en toefjes bolhortensia (= Hydrangea macrophylla), waartussen een variatie aan zaaddozen en vruchten kunnen verwerkt worden.

  • Bordeaux blad of bruine tinten van de pruikenboom (=Cotinus coggygria ‘Royal purple’) zijn ook prachtig met roze, maar ook met blauwe bloemen. Daarvan kun je zeker takjes in je stukje verwerken, en je kunt een slinger maken van opgerolde Cotinusblaadjes om er over te leggen.

 bloemschikken met bloemen uit de tuin.

succes

#1603
Terug naar boven icoon