Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/pumpkin_spice_latte_en_meer

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 14 december 2019

Over pompoenen: Pumpkin Spice Latte en meer...

Wanneer de herfst terug in het land is, verkleuren de bladeren aan de bomen mooi oranje en worden de kachels opnieuw aangestoken. Ook in de winkels overheersen deze tinten opnieuw want het pompoenenseizoen is terug volop aan de gang. De pompoen kan je in heel wat vormen en kleuren verkrijgen maar welke gebruik je nu waarvoor? We zetten hier alvast een aantal bekende soorten voor je op een rijtje.

soorten pompoenen en gebruik
Flespompoen of butternut

Zacht en romig vruchtvlees met een zoete nootmuskaatachtige smaak. Heerlijk in soep of geroosterd in een salade of lasagne. Ook te verwerken tot een lekkere smeuïge puree.

hokkaido pompoen gebruiken smaken en eigenschappen
Oranje Hokkaido pompoen

Het vruchtvlees is zoet en droog waardoor gegaarde blokjes lekker stevig blijven in salades. Heerlijk om te roosteren in de oven of te gebruiken in een romige pompoensoep.

spaghetti pompoen online
Spaghettipompoen
Is een heel zachte en zoete pompoen. Bij het verwerken van de pompoen, valt het vruchtvlees uiteen in spaghettislierten waardoor het een goed alternatief is voor glutenvrije pasta. Dankzij de harde bast kan je hem opvullen.

Crown Prince pompoen eigenschappen
Crown Prince pompoen
Heeft een zoete en nootachtige smaak. Heerlijk te verwerken in soep of om te grillen.

halloween pompoenen maken eigenschappen
Halloweenpompoen
De meest bekendste soort onder de pompoenen. Vaak gebruikt ter versiering voor Halloween, maar daarnaast ook lekker als basis voor pompoensoep.

Kabocha pompoen gebruik
Kabocha pompoen
De Kabocha pompoen is een Japanse soort die sinds een aantal jaren zijn opmars aan het maken is bij ons. De vrucht is zoet en romig waardoor hij zeer geschikt is in zoete gerechtjes zoals taarten, gebakjes en desserts.

Pumpkin Spice Latte maken

Ingrediënten voor 2 personenPumpkin Spice Latte maken

  • 300 gr pompoen (gekookt en gepureerd)
  • 400 ml melk (ook mogelijk met sojamelk of amandelmelk)
  • snuifje gemalen gemberpoeder
  • snuifje gemalen kruidnagel
  • snuifje kaneel
  • snuifje speculaaskruiden (naar smaak toevoegen )
  • 2 el ahornsiroop (naar smaak toevoegen)
  • vanille extract
  • 2 tassen (espresso) koffie
  • topping: slagroom

Benodigdheden

  • kookpan
  • staafmixer of blender
  • 2 mokken

Bereidingswijze

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij in blokjes en kook de pompoen 10-12 minuten gaar in een kookpan en giet af. Pureer daarna tot puree met een staafmixer of in de blender.

Doe de pompoenpuree, de melk en de ahornsiroop samen in een pan en breng zachtjes aan de kook. Zet ondertussen twee kopjes (expresso) koffie. Haal de pan van het vuur van zodra de melk begint te koken. Meng hierdoor enkele druppeltjes vanille essence (of het merg van een vanillestokje) en de kruiden.

Doe de koffie en de gekruide melk in de blender en mix tot de latte romig wordt. Klop de slagroom tot hij bijna stijf is en verdeel de pumpkin space latte over twee glazen. Serveer met opgeklopte slagroom en werk af met speculaaskruiden. 


#5723

Auteur: Melissa