Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/een_kerstboom_uit_kunststof_ecologisch_en_duurzaam

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 11 augustus 2022

Een kerstboom uit kunststof: ecologisch en duurzaam

kerstboom decoratie

Kerstmis nadert snel en net als elk jaar sta je voor een belangrijke keuze: kies je deze kerst opnieuw een echte kerstboom of haal je een kunstkerstboom in huis? Vind je het antwoord niet? Geen probleem, we zetten de voordelen hieronder even voor jou op een rijtje.

De voordelen van een kunstkerstboom

Synthetische kerstbomen zijn door de jaren heen veel veranderd. De bomen zien er levensecht uit en het verschil met echte naaldbomen is steeds moeilijker te onderscheiden. Kies een kerstboom met of zonder sneeuw op het einde van de takken en zorg voor een gezellige, warme winterse sfeer in huis.

Een echte kerstboom dien je elke kerst opnieuw aan te kopen, terwijl je van een kunstkerstboom vele jaren plezier hebt. Het bespaart je dus niet enkel veel tijd, maar ook veel geld. Berg de kerstboom na de feestdagen terug veilig op in een afgesloten beschermhoes of hou de verpakking goed bij. Met de juiste zorg kan deze kerstboom heel wat kerstfeestjes overleven.


Een levensechte kerstboom is makkelijk in onderhoud en verliest zijn naalden niet. Dankzij het eenvoudig opzetsysteem staat de boom in een mum van tijd recht. De takken worden per kleurcode aan de stam bevestigd volgens een natuurlijke gelaagdheid. De zijtakken plooi je makkelijk open en de boom is klaar om te versieren! Andere modellen zijn volledig voorgemonteerd en vouwen simpelweg gewoon open.

Ben je nog niet helemaal overtuigd, dan is dit laatste voordeel misschien wel doorslaggevend. Want naast deze opsommingen, hoef je ook helemaal geen water te geven en bovendien zijn vele kunstkerstbomen tegenwoordig ook ecologisch. Blijft een echte kerstboom toch jouw eerste keuze, lees dan zeker ook onze tips bij het kiezen van een echte naaldboom. Eens gekozen komt het leukste er nog aan: het decoreren van de boom met kerstverlichting en kerstballen

Kerstbomen Triumph Tree

#5813Melissa

Auteur: Melissa
Tuin- en landschapsarchitecte

Terug naar boven icoon