menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Geen bloemen aan mijn trompetklimmer

Ga naar meest recente reactie

opsomer

Opsomer

Weet iemand raad? reeds 2 zomers een goed groeiende trompet klimmer alleen nog nooit geen bloemen gezien. Bij aankoop waren er wel bloemen,wat doe ik verkeerd met deze plant,groeit in het hoekje van onze terras op een noord westen muur dus geniet hij van van de avondzon.
Moet men dat snoeien in het voorjaar?

zaterdag 9 augustus 2008 - 08:34
Lysianthus

Tekst aangepast

Lysianthus

Hartelijk welkom opsomertje,

Kijk wat iik voor jou gevonden heb op het net.
Wens je nog veel meer informatie dan kan je hier bij ons bovenaan het blad, op de zoekfunctie drukken en ""Campsis"" of trompetklimmer intikken en dan krijg je wat er allemaal al over geschreven is.
Wens je nog meer, dan kan je het bij '"Google"" ook nog proberen.

http://www.tuinadvies.be/campsis_trompetklimmer_snoeien.htm" target="_blank">http://www.tuinadvies.be/campsis_trompetklimmer_snoeien.htm

http://www.natuurrijketuinen.nl/Campsisbloeitniet.html

http://www.tuinadvies.be/


Veel succes
zaterdag 9 augustus 2008 - 10:28
printemps

Printemps

hallo

is dat die plant met van die helrode bloemen
op vakantie(Turkije)stonden die ook
maar ik denk dat uw plant in de felle zon moet staan

mvg
an
zaterdag 9 augustus 2008 - 14:23
kris79

Kris79

hallo

is heel normaal hoor,op de campsis heb je de eerste 3-4jaar geen bloem.maar het wachten word beloond door nadien elke zomer vol te staan met grote troosen grote oranje bloemkelken op elk uiteinde van de dat jaar gevormde nieuwe scheuten!
hier alle jaren prachtig,dit jaar staat er ook wel vrij veel bloem op,maar minder dan anders en staat minder mooi door het slechte weer van dit jaar
hier onze plant vorig jaar
[afbeelding verwijderd niet-https]

mvg
kris
zaterdag 9 augustus 2008 - 16:16
hanninkj

Hanninkj

De eerste jaren geen bloemen maar daarna volop als hij op een zeer zonnige paats staat. Bij mij is het bijna onkruid, jonge plantjes in het gazon en tussen de tegels.
zaterdag 9 augustus 2008 - 20:35
schuurmans

Schuurmans


in mijn tuin staan een oranje en een gele soort. elk jaar snoei ik deze planten (struiken) terug zoals een knotwilg. dit doe ik in de eerste of tweede week van maart, als het niet meer erg hard vriest. een zee van bloemen is het resultaat. en net wat Hannink schrijft, het is net onkruid, overal komen nieuwe stekken boven de grond tot op meer dan 10 m van waar de plant staat.

grt,
henk
zaterdag 9 augustus 2008 - 22:18
biancagerr11

Biancagerr11

ff nieuw leven inblazen. Ik heb er 1 die volle middagzon stond na 3 jaar nog geen bloemen, klom wel hoog na drie jaar en vol verwachting dus overleden ondanks goede watergift bij de hoge temperaturen van 2023. 2e campsis in iets minder, maar nog steeds veel zon. Er gebeurd niet veel, bij het tuincentrum al in bloei, hier nog geen teken van knoppen. Ff volhouden met die 2e campsis, of kiezen voor een meer betrouwbare plant, ziet zo kaal uit.
maandag 24 juli 2023 - 23:03

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon