menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 25 juli 2024

Magical hortensia voor huis, tuin, balkon en terras

Magical hortensia's zijn oersterk en hebben de bijzondere eigenschap dat de bloemkleur verandert tijdens de bloeitijd. Hoe lichter de standplaats hoe groter het effect. Er zijn 13 verschillende soorten voor zowel balkon en terras als in de tuin of in huis

Het kleurenspel van Magical hortensia'sPlant met magie

Diverse bloeitesten van onder meer bloemveiling Royal FloraHolland wijzen uit dat Magical kamer- en tuinhortensia's zeer sterk zijn. Dat merk je zelf ook direct. Bijvoorbeeld door de extreem lange bloei van de hortensia in huis. Of doordat de stevige stelen tijdens een flinke regenbui gewoon fier overeind blijven staan en de bloemen ook mooi blijven onder een felle, zinderende zomerzon. Van een Magical hortensia geniet je daarom tot diep in het najaar.

Kleurenspel

Er zijn zes hoofdkleuren: wit, roze, blauw, paars, groen en rood. Tijdens de langdurige bloei geniet je bovendien van een wisselend kleurenspel. Alle Magical-hortensia's beginnen in mei met frisgroene bloemen die in de zomer hun hoofdkleur krijgen. Als het najaar in aantocht is, verandert de kleur naar een warme herfsttint. Hoewel Magicals zowel in de volle zon als in de (half)schaduw kunnen staan, geldt wel: hoe meer licht, hoe sterker het kleurenspel. Tijdens de wintermaanden kan je de uitgebloeide bloemen gewoon laten zitten, want ze hebben ook dan een sierwaarde.

Hortensia's in de tuin

Hortensia in de tuin

Ideaal voor in de tuin zijn de Magical Amethyst en Magical Jewel. Ze worden zo'n 100 cm hoog en groeien uit tot mooie, volle planten. Zet er een aantal naast elkaar zodat je elke zomer geniet van een bloemenborder. De hortensia's combineren ook prachtig met siergrassen. Gebruik bij het aanplanten bij voorkeur speciale hortensiagrond. Het wortelgestel kan zich dan goed ontwikkelen en de juiste voedingsstoffen opnemen. Magical tuinhortensia's zijn vorstbestendig (tot -10 graden Celcius).


Hortensia in potHortensia in pot op balkon & terras

Magical hortensia's doen het ook uitstekend op het balkon of terras. De Magical Evolution is bijvoorbeeld zeer geschikt voor in potten. De plant blijft met z'n hoogte van 75 cm lekker compact en is daarom ideaal als je weinig ruimte op je balkon of terras hebt. Hortensia's houden van voldoende vocht, geef dus zeker in droge tijden regelmatig water. Belangrijk is dat in de bodem van de pot een afwateringsgat zit zodat overtollig water kan weglopen. Tijdens de zomermaanden af en toe verwennen met plantvoeding resulteert in een extra rijke en lange bloei.

Hortensia als kamerplantHortensia als kamerplant

Nieuw zijn de Magical Revolution in de kleuren blauw en roze. Net als de andere Magical kamerhortensia's bloeien deze met gemak 150 dagen lang. In het begin zijn de bloemen nog frisgroen maar al snel bereiken ze hun hoofdkleur. Het laatste deel van de bloeiperiode laten ze een warme herfstkleur zien. Je kan Magical hortensia's haast overal neerzetten maar kies wel een plekje met voldoende daglicht weg van de volle zon. Voor de rest is het een kwestie van regelmatig watergeven en... genieten!

Magical hortensia's zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar bij tuincentra en bloemisten of vers van de kweker.


Fotocredit: Magical Hydrangea

Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).