menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 17 juni 2024

Herstel je verzwakt gazon na het verticuteren

Als vilt en mos je gazon verstikken, is verticuteren de redding. Maar helaas komt het gras ook niet helemaal ongeschonden uit die grove behandeling. De messen van de verticuteermachine snijden door het gras heen om mos en vilt los te trekken, waardoor kale plekjes ontstaan over de hele oppervlakte.

Maar... er is leven na het verticuteren! Herstel je gazon snel weer naar zijn vroegere glorie, met Graszaad RIPARO Plus 15 m².

herstel je gazon na het verticuteren

Een nieuw leven voor je gazon

Strooi na het verticuteren DCM Graszaad Riparo® Plus, om je gazon snel nieuw leven in te blazen. Dankzij de snelle kieming en opkomst van het gras schieten de nieuwe grassprietjes vlot omhoog uit de kale plekken. Al na enkele weken geniet je opnieuw van een prachtig dichtgegroeid gazon.


Voor een dichte grasmat in enkele weken:

De fijne, sterke grassoorten van DCM Graszaad Riparo® Plus weven zich naadloos en onopvallend tussen jouw huidige sier-, speel- of sportgazon.

DCM Graszaad Riparo® Plus

Voor herstel van kale plekken of doorzaai van het gazon na verticuteren of ontmossen. Snelkiemend gazonzaad gemengd met een fosforrijke meststof in een handige strooidoos. Voor herstel van kale plekken of doorzaai van het gazon na verticuteren of ontmossen. De meststof zorgt voor een sneller herstel en een betere beworteling.
graszaad + samengestelde organische meststof NP 4-23

Gebruik:  doorzaai: 13 g / m², herstel: 23 g / m² van maart tot en met oktober


Terug naar boven icoon