menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 21 juli 2024

DIY: de leukste kerstcadeautjes maken

kerstcadeaus origineel verpakkenKerstcadeautjes zijn leuk om te krijgen, maar even leuk om te geven. Na een (lange) zoektocht om het perfecte geschenk te vinden, volgt het feestelijk inpakken. Want een kerstcadeau zou geen echt geschenk zijn, zonder een persoonlijke touch te geven aan de verpakking.

Met een gepersonaliseerd geschenk, scoor je gegarandeerd op kerstavond. Maar hoe begin je hier aan? Met deze tips en tricks heb jij ongetwijfeld het leukste geschenk onder de kerstboom.

Vier tips bij het inpakken

1. Geïnspireerd door de natuur

kerstcadeaus versieren met naaldbomen en rozenbottels

Om jouw pakje extra versiering te geven, hoef je het niet altijd ver te zoeken. Want de mooiste kerstdecoratie vind je gewoon in de natuur. Trek dus je wandelschoenen aan en neem een draagmand mee naar buiten. In jouw tuin of het park vind je al snel genoeg inspiratie om jouw kerstgeschenken af te werken.

Kies voor eenvoudig bruin inpakpapier en werk het af met contrasterende kerstkleuren. Gebruik het groen van naaldbomen, het rood van rozenbottels of ga voor niet al te grote dennenappels. Wil je het nog iets specialer, werk dan af met een heerlijk ruikende kaneelstok of voor de zoetebekken onder ons, met een rood-wit gestreepte snoepstok. Wikkel jouw kerstpakje in een touw een schuif alle elementen eronder. De dennenappels lijm je met een lijmpistool vast op de verpakking.


2. Droog sinaasappelschijfjes in de oven

gedroogde sinaasappelschijfjes maken

Hou je van kerst en versieren, dan mogen deze gedroogde sinaasappelschijven niet ontbreken. Ze zijn niet alleen mooi als kerstversiering aan een pakje, maar ook als decoratie in het interieur. Daarnaast vullen ze tijdens het drogen jouw woonkamer met een zoete fruitige geur. We leggen het hieronder stap voor stap uit.

  • Verwarm de oven voor op 100 graden Celcius.
  • Snij de sinaasappel met een scherp mes in dunne plakjes. Leg hem hiervoor op zijn zijkant (kroontje en onderkant liggen nu links en rechts).
  • Dep de sinaasappelschijfjes aan beide kanten droog met keukenpapier. Zo zijn ze minder nat en drogen ze sneller. Druk niet te hard zodat het vruchtvlees niet beschadigd wordt.
  • Extra tip: strooi op beide kanten wat poedersuiker om de sinaasappelschijfjes meer glans te geven.
  • Leg de plakjes open op een ovenrooster. Doe dit zonder bakpapier en niet op een bakplaat, want dan drogen ze minder snel.
  • Droog de schijfjes gedurende 2,5 tot 4 uur in een voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte en het type oven). Draai ze elke drie kwartier om zodat ze aan beide zijden goed kunnen drogen. Doe dit voorzichtig want ze kunnen een beetje blijven vastplakken. Geniet in tussentijd van de heerlijke sinaasappelgeur die vrijkomt.
  • Zijn ze droog genoeg, dan mogen ze uit de oven en laat je ze nog 24-48 uur verder drogen. 
  • Eens klaar kan je ze tussen het touw van het kerstpakje schuiven of bevestig je het door de kern van de sinaasappel.

3. Geen traditioneel inpakpapier

furoshiki: kerstgeschenkjes inpakken met stof

Ga dit jaar eens voor iets anders dan papier en kies voor een duurzame verpakking zoals een leuk stukje stof (met of zonder print). Wikkel het pakje in het doek en knoop het dicht. Klaar is kees! Deze knoopdoek noemt furoshiki en komt van Japan.

Waarom wij fan zijn? Het is goed voor het milieu, herbruikbaar en op die manier is er minder papierafval.

Maar hoe begin je eraan? Leg het cadeau dwars op het doek. Leg twee overliggende hoeken over het pakje en knoop de overige twee hoeken samen boven de omgevouwen hoeken. Werk af met een touw en decoratie.

4. Creatief met het gezin

kerstgeschenken versieren met de kinderenDe kerstvakantie is vervroegd begonnen dus niks zo leuk dan met de kinderen kerstcadeautjes te versieren. Kies een neutrale verpakking en ga aan de slag met verf, gekleurd papier en watjes. Maak kerstelfjes en gekke sneeuwmannen.

Of knip kartonnen rietjes tot de juiste breedte van een kerstboom en kleef ze aan elkaar op het pakje. Kies voor rood/wit of groen/wit gekleurde rietjes.

Nog geen cadeautje? Ontdek dan snel onze tips voor hem, haar én jouw huisdier.

#5972Melissa

Auteur: Melissa
Tuin- en landschapsarchitecte

Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).