menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 22 juli 2024

Neerhofdieren: de Kerry Hill.

Wanneer ik doorheen mijn buurt rijd, wordt mijn aandacht vaak getrokken door een stel sympathieke vrij forse schapen met een unieke en bovendien karaktervolle fiere uitstraling. Het is een ras afkomstig uit het heuvelland van het stadje Kerry in Wales.

Kerry Hill schapen

Het Kerry Hill schaap is een sober en sterk schapenras dat zich zonder al te veel moeite aanpast aan verschillende voedings- en omgevingsomstandigheden. Het ras heeft een goede weerstand tegen ziektes en is door de jaren heen sterk geselecteerd op stevig beenwerk en een goed gebit.

Je kan dit gezonde schapenras vrijwel onmiddellijk herkennen. Het grotendeels witte ras heeft enkele goedgeplaatste, min of meer symmetrische, scherp afgetekende zwarte vlekken en dit vooral op de mooie kop. Kerry Hill schapen hebben zwarte oogvlekken, een zwarte snoet en zwarte oren die hoog op de opgeheven kop zijn geplaatst. Het witte beenwerk is grof en sterk en ook voorzien van de nodige zwarte vlekken. Dankzij de sterke poten en de stevig gespierde achterhand kan dit ras uitstekend springen waardoor de afrastering minimum 140 cm moet zijn. Het is een ras met een wild karakter en dus niet echt knuffelbaar.


De vacht is wit en compact en levert een zachte wol van uitstekende kwaliteit, de bewoners van ‘The Hills of Kerry’ spreken zelf van zuivere perfectie. De middelzware Kerry Hill schapen hebben een lange brede staart die bijna tot aan de grond reikt.

Schapenras kerry hill

Het is een uistekend weideschaap dat zich goed aanpast aan wisselende weersomstandigheden. Kerry Hill schapen wegen gemiddeld 85 kg, zijn bijzonder vruchtbaar en kennen nauwelijks aflammerproblemen. Ze hebben een lammerpercentage van 97% en ooien hebben doorgaans voldoende melk voor het grootbrengen van een tweeling.
Naast het bijzondere uiterlijk en de goede ouderkwaliteiten heeft dit ras ook nog eens een bijzondere vleeskwaliteit dat zelf een beetje naar wild smaakt. Doorgaans hebben deze prachtige gebouwde dieren een heel laag vetpercentage.

Dit interessante schapenras heeft alle kwaliteiten om elk amateur- of professionele fokker te behagen. Een uitstekende wol- en vleesproductie,  een goede vruchtbaarheid, nauwelijks aflammerproblemen en bovenal zijn ze sterk en robuust met de nodige weerstand tegen wisselende weersomstandigheden.

Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).