Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/barriere_radikal,_de_radicale_oplossing_tegen_ratten_en_muizen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 16 januari 2022

Barrière Radikal, de oplossing tegen ratten en muizen!

Zowel in de stad als op het platteland zijn ratten en muizen een echte plaag. Ze planten zich razendsnel voort, zijn heel sluw en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan de omgeving. Vooral in huizen nestelen ze zich vaak op moeilijk toegankelijke plaatsen (onder vloeren, achter scheidingswanden, achter leidingen, …) maar ze zijn ook terug te vinden in garages, op de zolder, … waar ze door de kleinste openingen glippen. Eenmaal binnen gaan ze op zoek naar voedsel zoals voedingswaren, elektrische apparatuur, isolatie en papier. Daarbij kunnen ze heel wat schade en vuil achterlaten.

Hier biedt Barrière Radikal van COMPO de perfecte oplossing! Het uitgebreide assortiment bevat allerlei oplossingen op de ongewenste indringers op doeltreffende manier te bestrijden.

Chemische oplossingen

compo rattenvergifCOMPO biedt verschillende soorten lokaas aan (blokjes, pasta, graantjes) die tegen ratten en muizen kunnen worden ingezet. Onder de chemische oplossingen zijn twee types actieve stoffen beschikbaar : enerzijds zorgen anticoagulerende middelen (vb. difenacoum) ervoor dat het bloed niet meer stolt door het effectief te verdunnen. Anderzijds zijn er actieve stoffen zoals alfachloralose die inwerken op het zenuwstelsel van de muis. Hierdoor zal het knaagdier het bewustzijn verliezen, onderkoeld raken en binnen de 24 uur sterven.
Het meest efficiënte product in het assortiment is Storm Ultra, waarbij één enkele inname reeds dodelijk is. Het product heeft een uitzonderlijke werking die zelfs onder extreme temperaturen (vrieskou, hittegolf) en in de nabijheid van voedingswaren de bovenhand neemt.


Manuele oplossingen

compo rattenvallenDe praktische voederdozen laten toe om het lokaas op een veilige manier aan te brengen. Het lokaas is enkel voor de knaagdieren toegankelijk aangezien ze met een sleutel worden afgesloten. Er zullen bovendien geen muizen achterblijven in de voederdoos aangezien de meerderheid van de lokstoffen werkt met een zekere vertraging. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat andere knaagdieren achterdochtig worden.
Daarnaast laten praktische vallen toe om de ratten en muizen in de val te lokken. De houten muizenvallen en rattenval zijn daarbij vervaardigd uit PEFC gecertificeerd hout, afkomstig uit duurzaam beheerd bos.


Afweermiddelen

compo led-lamp tegen ongedierteDe innovatieve, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke LED-lamp verandert de manier waarop we onze huizen beschermen tegen knaagdieren. De lamp werkt op basis van ultrasone golven die onhoorbaar zijn voor de mens en voor huisdieren, maar die wel worden waargenomen door knaagdieren. Ratten en muizen zijn heel gevoelig voor deze golven en zullen hierdoor de ruimte verlaten. De lamp maakt gebruik van een innovatieve technologie. In tegenstelling tot traditionele ultrasone apparaten, waarvan het bereik beperkt is, bieden de luidsprekers in de Barrière Radikal lamp een optimale 360°-dekking om de knaagdieren effectief en duurzaam uit de ruimte te weren. De lamp kan eenvoudigweg worden ingeschakeld in combinatie met de ultrasone functie of met uitsluitend de ultrasone functie (dus zonder verlichting).

#5794

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be