menu
Tuinadvies

  

Bergenia purpurascens - Schoenlappersplant

Latijnse naamBergenia purpurascens
PlantennaamSchoenlappersplant
FamilieSaxifragaceae

Soort gewasVaste planten
BladkleurGroen
WintergroenBladhoudend
WinterhardheidGoed winterhard
StandplaatsSchaduw, Halfschaduw
HabitatVochtige bodem
PH bodemNeutraal
Speciale kenmerkenVlinders aantrekken, Opvallende bloemen, Opvallende bladeren, Bodembedekkers
Plantdichtheid9 tot 12 per m²
3 tot 4 per lopende m.
Pinterest Logo

Info

De Bergenia purpurascens is een aantrekkelijke vaste plant die populair is vanwege zijn decoratieve bladeren en opvallende bloemen. Hier zijn enkele kenmerken en details van deze plant:

Bladeren: De bladeren van de Bergenia purpurascens zijn groot, leerachtig en rond tot hartvormig. Ze zijn meestal glanzend donkergroen van kleur en verkleuren vaak naar purperrood in de herfst en winter, waardoor ze het hele jaar door visueel interessant zijn.

Bloemen: In het voorjaar produceert deze plant rechtopstaande stengels met clusters van klokvormige bloemen. De bloemen variëren van roze tot paars en kunnen een aantrekkelijke aanvulling zijn op de tuin. Ze trekken ook bijen en vlinders aan.

Hoogte: De Bergenia purpurascens wordt meestal ongeveer 30-40 cm hoog, maar sommige variëteiten kunnen groter worden.

Standplaats: Deze plant gedijt het best in de halfschaduw tot volle schaduw, hoewel hij ook wat zon verdraagt. Hij geeft de voorkeur aan vochtige, goed doorlatende grond en kan in verschillende bodemsoorten groeien.

Winterhardheid: De Bergenia purpurascens is over het algemeen goed winterhard en kan koude temperaturen verdragen, waardoor hij geschikt is voor tuinen in gematigde klimaten.

Gebruik: Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker, randbeplanting, of in rotstuinen. Door de opvallende bladeren en bloemen voegt hij visuele aantrekkingskracht toe aan de tuin.

Onderhoud: Bergenia purpurascens is over het algemeen een gemakkelijk te verzorgen plant. Het vereist weinig speciale zorgmaatregelen en kan zich langzaam verspreiden door middel van rizomen.

Al met al is de Bergenia purpurascens een aantrekkelijke en veerkrachtige vaste plant die tuiniers aantrekt vanwege zijn decoratieve eigenschappen en het vermogen om het hele jaar door kleur en interesse aan de tuin toe te voegen.

Cultivars

Heeft u tips voor deze plant?

Eigenaars

0 tuiniers hebben deze plant in de tuin

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Ontvang gratis tuintips

    Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief

     


    Plantverzoeken

    Heeft u een plant niet gevonden in de plantengids?
    Dan kan u hier een verzoek doen om de plant toe te voegen.

    Terug naar boven icoon