menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 20 april 2024

Zo hou je jouw tuin koel

afkoeling gazon

Laat de hitte jouw tuin niet verloederen door een watertekort of te warme temperaturen, maar ga deze zomer voor een aangenaam frisgroene tuin! Een tuin met veel groen is altijd koeler dan een verharde stadstuin. Door de hitte vasthoudende tegels en bakstenen, kan het al snel 5 graden warmer aanvoelen. Wat we tijdens een hittegolf zeker kunnen missen.

Waar diep wortelende bomen en grote struiken zelf voor schaduw zorgen door een zonwerend bladerdak, wordt een groot deel van de bodembeplanting beschermd van de hete zonnestralen. Tuinen met enkel kleine, lage planten die niet diep aan het grondwater kunnen en het grootste deel van de dag bakken in de zon, drogen snel uit waardoor ze uiteindelijk sterven. Zorg daarom tijdig voor verkoeling, ook voor jouw tuin en ervaar het verfrissend effect van de planten op je humeur.

"Koele" planten

fiskars slanghaspel op wielenCompacte Fiskars tuinslangwagen, een All-in-One startersset voor een optimale bewatering in de tuin, op het terras of op het balkon. De complete set bevat een hoogwaardige 13 mm (1/2") tuinslang van 30 meter en heeft een ingebouwd opbergvak voor de bijgeleverde accessoires. 

De tuinslangwagen is ideaal om makkelijk door de hele tuin te manoeuvreren dankzij de twee stevige wielen en het handvat. Zo kom je tot bij alle planten, zelfs in het verste hoekje.

Liever geen gesleur en gezweet met de wagen, dan is dit muurmodel perfect voor jou. Dankzij zijn 180° draaibeugel, bereik je alle kanten van de tuin.

(Fiskars slanghaspel L op wielen incl. 30 m tuinslang)

Een groen gazonneke

Fiskars cirkelsproeier op wielenHoud je gazon mooi groen met de Fiskars cirkelsproeier. Hij biedt een continue draaibeweging, die een zacht sproeipatroon oplevert ter grootte van regendruppels, ideaal voor kleine, ronde oppervlakken.

Met een beperkt sproeigebied is deze cirkelsproeier ideaal voor stadstuinen of delen van een grotere tuin die een gerichte bewatering vragen. Alle Fiskars onderdelen hebben een universele maat en kunnen gebruikt worden in combinatie met andere merken.

Met de Gardena zwenksproeier kan je grotere oppervlakken gelijkmatig besproeien.

(Fiskars cirkelsproeier op wielen in metaal)


Een dorstige moestuin

PareldarmGroeiende groentjes verbruiken veel energie en water om hun vruchten/bladeren aan te maken. De druppel- of pareldarm is hiervoor uitermate geschikt voor het gedoseerd geven van water. De flexibele darm wordt tussen de planten geplaatst zodanig dat hij iedereen kan voorzien van water.

De darm heeft een standaard tuinslangaansluiting aan één kant en een afgesloten dop aan de andere kant. Hij kan zowel bovenop als onder de grond worden gebruikt. Handig is dat je op de afgesloten dop een nieuwe aansluiting kan monteren zodat je kan uitbreiden naar de rest van de (moes)tuin.

(Druppeldarm/pareldarm - 15 m)

Alles in één

Cellfast waterverdelerWil je dit alles tegelijk gebruiken en heb je maar één aansluiting? Maak dan gebruik van een waterverdeler waarop meer dan één tuinslang of -darm kan gekoppeld worden. Deze Cellfast waterverdeler maakt maar liefst vier afzonderlijke verbindingen mogelijk zodat je tegelijk het gazon kan besproeien, de planten afkoelt met de tuinslang en de moestuin voorziet van water terwijl je het zwembad laat vol lopen. Elke kraan is afzonderlijk afsluitbaar.

(Waterverdeler CELLFAST 4-Weg Premium Line Ergo) 

Bepaal zelf wanneer

besproeiingscomputer GardenaEn als laatste hoef je hier niet altijd voor thuis te blijven uiteraard. We genieten met dit mooie weer ook graag eens van een weekendje weg en dan trommelen we vrienden of familie op om onze moestuin of tuin koel te houden. Dit is vanaf nu niet meer nodig met de besproeiingscomputer van Gardena.

Met de extra korte bewateringsduur in seconden en de mogelijkheid van activering tot zesmaal per dag is de Water Control ideaal voor gebruik met een druppelbesproeiingssysteem, voor planten in potten en bakken op het balkon en terras. Voel je dus niet meer schuldig als je er even een paar dagen van tussen uit wilt.

(Besproeiingscomputer GARDENA Flex)

Jouw planten van voldoende water voorzien tijdens warme zomerdagen, is vanaf nu een kinderspel. Geen dor grasveld of uitgedroogde planten meer.

Ontdek alle toebehoren en andere watertools hier in onze webshop!

#5900Melissa

Auteur: Melissa
Tuin- en landschapsarchitecte

Terug naar boven icoon