Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/venusvliegenval_vleesetende_planten_dionaea

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 6 december 2021

Vleesetende planten: Venusvliegenval of Dionaea

Venusvliegenval of Dionaea

De sterke tegenstellingen in de natuur ervaren wij vaak als wreed; tegelijkertijd is het fascinerend in eigen omgeving te beleven hoe het in de natuur toegaat. Als vlieg of ander klein insect waag je je liever niet in de buurt van de onverbiddelijke tentakels van de Venusvliegenval.


venusvliegenvanger

Vleeseter

‘Dionaea’ is de officiële naam van de vliegenval en het is een intrigerende huisgenoot. De uitnodigend wijd openstaande kelkjes sluiten zich hermetisch zodra een indringer zich aandient. Mensen en (niet te kleine) huisdieren hebben echter niets te vrezen van dit decoratieve plantje, aangezien het een voorkeur heeft voor heel kleine zoemende hapjes…! Van oorsprong komt de ‘vliegenmepper’ uit Noord- en Zuid-Carolina (VS).

 

Boomschors
Het voegt een dimensie toe in uw huiskamer wanneer u de natuurlijke biotoop van de plant enigszins nabootst. Dit kan bijvoorbeeld door stukken boomschors, berkenbast of mos rond de pot te plaatsen. Dan bent u verzekerd van een bijzonder decoratief stukje natuur in huis. Zet de plant niet in de volle zon en laat de potgrond niet uitdrogen. Hoge luchtvochtigheid wordt zeer op prijs gesteld.

#1018