Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wie droomt er niet van een groen gazon? Maar als je het zaaien niet goed aanpakt, krijg je nooit dat mooie resultaat. Voorkom teleurstelling en pak het grondig aan.
De tweede helft van de vierde maand gaat voorlopig op en af met temperaturen die ons geregeld laten proeven van een zachte lente. We zien nu volop terug kleur in de tuin.
Katten kunnen in de tuin voor overlast zorgen: ze graven putten, vernielen planten en verjagen de vogels. Met deze middelen houd je ongewenste bezoekers uit de tuin.
Zelfgekweekte aardappelen smaken heerlijk en het is makkelijker dan je denkt om ze zelf te telen, zelfs op een kleine oppervlakte. Lees hier hoe je aan de slag gaat!
In april breekt de drukste periode aan voor elke moestuinier. Het is de maand waarin je volop kunt zaaien, planten en zelfs oogsten! Lees snel onze to-do’s.
Met de hoge temperaturen die we nu al ervaren, is het heerlijk om in de tuin aan de slag te gaan.. April is de ideale maand om je vijver zomerklaar te maken.
April doet wat hij wil is een bekend gezegde en vaak gekenmerkt met gure wind en natte sneeuwbuien. Vang zoveel mogelijk van dit water op voor de zomer.
Potgrond en bodemverbeteraar worden vaak met elkaar verward, maar wanneer gebruik je wat? Zijn ze echt verschillend, of kun je ze in bepaalde gevallen allebei toepassen?
Een moestuinbak biedt vele voordelen. Werken op stahoogte vergemakkelijkt het zaaien, wieden en oogsten want je hoeft je niet meer te bukken. Tips en tricks vind je hier.
In dit artikel helpen we je stap voor stap, of je nu start met de aanleg van een vijver of je bestaande vijver weer helemaal klaar wil maken voor het nieuwe seizoen.
Muizen gaan op zoek naar voedsel en een plek om zich te nestelen. Vaak is dit in de buurt van mensen. Zie je sporen van muizen, onderneem dan best zo snel mogelijk actie!
Omdat elk stukje natuur waardevol is, is het belangrijk om te weten dat er ook milieuvriendelijke manieren zijn om onkruid uit de tuin te verwijderen. Lees onze tips.
Zowel in de moes- als siertuin maken goede of slechte buren een wereld van verschil. Net daarom is het belangrijk om de juiste plantencombinaties te maken.
Het voorjaar is het uitgelezen moment om het gazon onder handen te nemen. Wat je moet doen om jouw grasmat opnieuw fris groen te krijgen en te behouden, lees je hier.
Voorlopig is het zacht in maart en is er nog kans op nachtvorst maar we verwelkomen prachtig onbewolkte dagen waarin de eerste zonnestralen ons heerlijk verwarmen.
Eindelijk kunnen de allereerste groenten de grond in! Zaai radijzen, snijsla, rucola, spinazie en erwten. Wil je in mei aardbeien eten, dan moet je ze nu planten.
Niets smaakt beter dan zelfgekweekte tomaten! Wil je deze zomer genieten van deze sappige vruchten? Dan is maart het ideale moment om te starten met voorzaaien.
De start van de eerste lentemaand was nog niet veelbelovend. Het koufront boven ons land, belemmert ons komende week in het tuinklussen. Maar dit kan wel nog...
Een serre heeft na de winter een schoonmaakbeurt nodig om in topvorm te blijven. In dit artikel delen we essentiële tips om je kas er weer als nieuw te laten uitzien.
Snoeien is bloeien - dat geldt zeker voor de hortensia! Deze struik snoei je niet alleen om hem compact te houden, maar ook om een uitbundige bloei te stimuleren.
Kippen brengen leven in de brouwerij, ze woelen de composthoop om en leveren ons ook nog eens verse eieren. Lees deze tips voor je start met het houden van kippen.
Ook in de plantenwereld zijn goede buren van groot belang.
Vele planten helpen elkaar, indien je ze voldoende dicht bij elkaar plaatst. Zo blijven frambozen wormenvrij indien je er vergeet-mij-nietjes onder plant. Basilicum houdt wortels dan weer vrij van wortelvliegen en die wortels beschermen op hun beurt prei en uien tegen de preimot en uienvliegen.
In de moestuin noemt dit combinatieteelt: positieve of nadelige invloed die planten op elkaar uitoefenen. Bekijk veel meer van deze ideale burencombinaties: combinatieteelt