Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Het voorjaar is het uitgelezen moment om het gazon onder handen te nemen. Wat je moet doen om jouw grasmat opnieuw fris groen te krijgen en te behouden, lees je hier.
Voorlopig is het zacht in maart en is er nog kans op nachtvorst maar we verwelkomen prachtig onbewolkte dagen waarin de eerste zonnestralen ons heerlijk verwarmen.
Eindelijk kunnen de allereerste groenten de grond in! Zaai radijzen, snijsla, rucola, spinazie en erwten. Wil je in mei aardbeien eten, dan moet je ze nu planten.
Niets smaakt beter dan zelfgekweekte tomaten! Wil je deze zomer genieten van deze sappige vruchten? Dan is maart het ideale moment om te starten met voorzaaien.
De start van de eerste lentemaand was nog niet veelbelovend. Het koufront boven ons land, belemmert ons komende week in het tuinklussen. Maar dit kan wel nog...
Een serre heeft na de winter een schoonmaakbeurt nodig om in topvorm te blijven. In dit artikel delen we essentiële tips om je kas er weer als nieuw te laten uitzien.
Snoeien is bloeien - dat geldt zeker voor de hortensia! Deze struik snoei je niet alleen om hem compact te houden, maar ook om een uitbundige bloei te stimuleren.
Kippen brengen leven in de brouwerij, ze woelen de composthoop om en leveren ons ook nog eens verse eieren. Lees deze tips voor je start met het houden van kippen.
Het is het moment om de tuin beetje bij beetje op te ruimen en voorbereiding te treffen voor het nieuwe moestuinseizoen. We blijven de tuinvogels voederen.
In maart worden de temperaturen aangenamer en kan de tuin niet meer wachten om terug los te barsten. Bekijk de 10 populairste planten die bloeien in maart.
De vlinderstruik is echt een juweeltje, maar snoeien is essentieel om elk jaar weer van zijn prachtige bloei te kunnen genieten. Lees hier wanneer en hoe je tewerk gaat.
Een tuinkas biedt tal van mogelijkheden voor de tuinliefhebber en voor iedereen is er een geschikte kas te vinden. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
Het is voor de eerste keer dit jaar lente geweest en normaal profiteren veel tuinliefhebbers dan om hun tuin voor de lente een laatste maal op orde te krijgen.
Een jaarlijks terugkerend fenomeen is de paddentrek waarbij amfibieën van het land terug naar hun geboortepoel trekken om zich voort te planten. Niet zonder risico!
Zaaien is een kunst. Het is iets moois en de start van een nieuw maar kwetsbaar en onzeker begin. Waar je allemaal rekening mee moet houden bij het zaaien, lees je hier.
Februari is de maand om ons voor te bereiden, om grootse moestuinplannen te maken en reeds zaden en pootgoed te bestellen zodat we alles tijdig in handen hebben.
Het eerste lenteweer is in aantocht. Voorlopig moeten we nog kou trotseren, maar tegen vrijdag krijgen we een aangename 16 graden. Ideaal om in de tuin te klussen!
Het leven in de vijver is rond februari nog heel stil. Vissen zijn nog in wintermodus en houden het graag nog rustig. Ook het water heeft afgezien en ziet er troebel uit.
Vervang je gazon door een ruim terras, een sfeervolle grindtuin met planten of zelfs een (zwem)vijver waar je optimaal van kunt genieten. We geven je nog meert tips.
Februari staat in het teken van bloembollen! Dit is het ideale moment om ze aandacht te geven en zoveel mogelijk te planten. Vooral bloembollen die veel nectar produceren
Vogels worden tijdens hun leven geconfronteerd met allerlei obstakels. Een belangrijke doodsoorzaak van vogels die wordt onderschat zijn botsingen met vensters en ramen.
Het idee achter een natuurlijke tuin is simpel: de natuur haar gang laten gaan en met kleine ingrepen ondersteunen. Volg onze tips en geniet van je eigen ecotuin!
Een goede voorbereiding is essentieel om een tuin opnieuw in te richten! Februari is de uitgelezen maand om een aantal zaken op te zoeken en je voor te bereiden!
Om te kunnen samenleven met wilde vogels zonder te veel conflicten is het belangrijk het gedrag van de dieren in onze omgeving beter te leren kennen en begrijpen.
Wil je dat er deze lente vogels in jouw tuin komen wonen? Hang dan nu al een nestkast op! Vogels hebben namelijk wat tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe huis.
Kriebelt het al om weer lekker in de moestuin bezig te zijn? Je kunt nu alvast beginnen met voorzaaien en zo een voorsprong nemen op het aankomende moestuinseizoen.
Droge periodes deze week, een goed teken voor degenen die nog veel voorbereidingen in de tuin hebben gepland. Met deze checklist zie je alvast niks over het hoofd.
Deze week nog snel de rozen snoeien, hier enkele tips: Verwijder eerst al het dode bruine hout en nadienalle scheuten die uit de grond opduiken zo diep mogelijk; dit is wildopslag afkomstig van de wilde wortel.
Snoei alle takken in tot op twee ogen. Snoei liefst op een oog naar buiten toe gericht. Verwijder alle zwakke, dunne takjes want deze geven toch zwakke, weinig of niet bloeiende scheuten.