Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een hittegolf op komst? Met deze do's en don'ts help je jouw tuin en de biodiversiteit die er heerst een handje mee doorheen de warme droge zomerdagen.
Augustus is de laatste volle zomermaand. Er valt nog heel wat tuinleven te ontdekken. Help de vele tuinvrienden en zorg voor meer biodiversiteit in jouw tuin!
Een zwembad vraagt op tijd en stond het nodige onderhoud. Er zijn tal van onderhoudsproducten op de markt, maar voor wat dienen ze allemaal? En heb ik echt alles nodig?
De blauwe bessen krijgen kleur en zijn stilaan klaar om te plukken, elke dag een handvol aan elke struik. Zo kunnen we er langer van genieten want heerlijk zijn ze.
Vooral in de zomer kunnen fruitvliegjes een vervelende plaag zijn. Ze zijn niet kieskeurig en voeden zich graag met alles. Met deze tips kan je de overlast snel beperken.
Wie de natuur intrekt, loopt wel eens kans op een ongemakje. Gelukkig heeft moeder natuur voor alles een oplossing want bij elk kwaaltje past er een geneeskrachtig kruid.
In de groentetuin oogsten we volop & in de borders gonzen insecten op zoek naar nectar maar ook naar water. Voorzie hier en daar extra schaaltjes met water.
Niks is leuker dan met je trouwe viervoeter te gaan wandelen. We geven je graag enkele tips waar je rekening moet mee houden als je samen met de hond op avontuur gaat.
Een duik in het zwembad of het eten van een lekker ijsje, elk heeft zo zijn eigen manier van afkoeling. Ook je huisdieren hebben bij hoge temperaturen verkoeling nodig.
Het wordt een week van puffen en zweten, maar ook van genieten en veel waterfun. Geef voldoende water aan jouw planten, maar vergeet ook je huisdieren & tuinvogels niet.
Met Poolsan van BSI kan je voortaan 100% chloorvrij zwemmen. Poolsan CS is een 100% chloorvrij alternatief om het water van zwembaden en spa's te ontsmetten.
Zonnige zomerdagen zijn heerlijk om van je tuin te genieten, maar ze hebben ook een minder aangenaam kantje. Veel zon op de vijver kan overmatige algengroei veroorzaken.
Het leven van een libel speelt zich grotendeels in en om het water af, de eerste vereiste om libellen naar jouw tuin te lokken is om een waterpartij te hebben...
Ook in de zomer is er werk aan de winkel, vooral in de moestuin! Wieden, water geven en op tijd ventileren. Lees eerst wat tuintips op een bankje in de schaduw!
In dit artikel leren we je wespen van bijen en zweefvliegen te onderscheiden. Wespen kunnen gevaarlijk zijn en kan je best verjagen als ze een bedreiging vormen.
Kies je voor soorten door elkaar of hou je het binnen een bepaalde sfeer? We zetten alvast 5 tuintrends voor je op een rijtje met elk onze favorietste zomerbloeier.
Moestuin: Tot midden augustus kan je nog spinazie, winterrammenas, veldsla, radijsjes, raapstelen,... zaaien. Plantjes van koolrabi, bloemkool, sla, andijvie,... kunnen in de moestuin worden uitgeplant.
Fruittuin: Snoei bij de druivenranken alle bladeren weg die voor de druiventrossen hangen. Die bladeren houden het licht tegen dat druiven nodig hebben om te rijpen. Ook na de oogst van perziken, pruimen, kersen en bessen mag je de bomen en struiken terugsnoeien.
Daarnaast is deze maand ook perfect om nieuwe aardbeibedden te planten. Deze kunnen zich voor de winter nog goed ontwikkelen zodat ze volgend jaar een mooie oogst geven.