Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tomaten_confituur_maken

Maken van een confituur met tomaten

Tomatenconfituur

Bereidingswijze:

750 gr tomaten spoelen

In kokend water leggen en ontvellen, door de tomatenzeefmachine draaien en wat overblijft is ongeveer 500 gram.
Laten afkoelen...
Een zakje vijgen (zacht fruit) het zijn gedroogde vijgen die gedeeltelijk gerehydrateerd zijn
Dit is 200 gr. alles mooi in kleine stukjes snijden

 

Idem met zo een zakje abrikozen ...

Het sap van 1 volledige citroen.
Een snuifje kaneel een beetje verse gember en klein beetje foelie. Foelie is de zaadhuid van de nootmuskaat vrucht en is aromatischer. Deze is verkrijgbaar in poedervorm of in stukjes. Foelie is een specerij met een sterk aroma.


vrucht van de nootmuskaat (Myristica fragrans)
 

2 appels schillen en in fijne blokjes snijden, die worden besprenkeld met het citroensap
Ik heb als suiker lichte kandijsuiker genomen
Ik had iets meer dan 1 kg van de vruchten dus ik heb ruim een kilo suiker genomen.  
Alles in een kom gedaan en er de suiker goed onder geroerd
Goed laten koken, indien nodig afschuimen.

Wanneer de confituur klaar is, doe je deze best onmiddellijk in potten. De potten sluiten en omgekeerd wegzetten.


#1110

Auteur: Rita de Clercq