Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/sansevieria_skyline

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 4 december 2021

Sansevieria cylindrica Skyline: een spraakmakende vrouwentong

Sansevieria cylindrica ‘Skyline’ behoort door haar bijzondere uiterlijk tot de spraakmakendste onder de kamerplanten. De zeer trendy plant is hard op weg nu ook het grote publiek te veroveren. Door de decoratieve waarde past ze uitstekend in een modern interieur.

Sansevieria cylindrica ‘Skyline’ ontleent haar naam aan een prijsvraag in een groot Nederlands landelijk ochtendblad. De bladeren zijn grijsgroen en hebben soms lange donkergroene lengtegroeven en donkergroene horizontale banden. De bladeren zijn geplaatst in een waaiervorm en steken strak omhoog. Elk blad is 3 centimeter dik. De plant doet daardoor inderdaad enigszins aan ’s werelds beroemdste skyline (die van New York) denken, maar evenzeer aan een hanenkam. Kortom, een inspirerende plant voor een conversatie. 

De Sansevieria cylindrica ‘Skyline’ heeft weinig verzorging nodig. Eens in de drie weken water is voldoende. De plant doet het prima bij kamertemperatuur en in het zonlicht. Te veel water en te koud zetten is funest. Sansevieria cylindrica ‘Skyline’ kan in bloei geraken. De plant wordt geleverd met een steeketiket.

Familie
Sansevieria (Vrouwentong) behoort tot de familie van de Dracaenaceae. Maar heeft veel eigenschappen als een succulent. Hierdoor is de houdbaarheid uitstekend.

Soorten
Soorten die op de veilingen worden onderscheiden zijn Sansevieria trifasciata en de nieuwe Sansevieria cylindrica.

Verzorgingstips
Sansevieria is ijzersterk en kan goed tegen droge warmte van de centrale verwarming. Verdraagt veel licht en zon. De plant niet koeler dan 10 graden Celsius zetten. Ze kan ook bloeien. Te veel water en te koud kan de plant fataal worden. Voeding is nauwelijks nodig. De zwaardvormige bladeren zijn vlezig. Bovendien hebben ze dikke wortelstokken of rhizomen en kunnen door die eigenschap prima water vasthouden. Hierdoor is de verzorging van het product makkelijk. Daarnaast is de plant bekend om zijn luchtzuiverende werking.

Top 10 cultivars uit deze productgroepSansevieria trifasciata ‘Futura Superba’

  1. Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’
  2. Sansevieria trifasciata overig
  3. Sansevieria trifasciata zeylanica
  4. Sansevieria trifasciata ‘Moonshine’
  5. Sansevieria trifasciata ‘Hahnii’
  6. Sansevieria trifasciata ‘Golden Hahnii’
  7. Sansevieria trifasciata ‘Black Gold’

Verklaring van de naam 
De plant is vernoemd naar een 18e-eeuwse prins, Raimondo di Sangro uit San Severo in Italië.

#901