Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/lisianthus_lysianthus

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 20 september 2020

Lisianthus een favoriet als snijbloem bij feestelijke aangelegenheden

Lisianthus

Met de zomer in aantocht, krijgen veel mensen zin in een feestje met vrienden. Lisianthus maakt er deze zomer ook een feestje van, zelfs als het feestje maar voor één persoon is!

Haal het meeste uit een prachtige bloem!
De veelzijdigheid aan kleuren van enkele of dubbele bloemen maakt lisianthus een favoriet bij feestelijke aangelegenheden of een zomers cadeau.   

Net zo speciaal als de dag zelf
Rond de zomermaanden is het populair om het ‘ja-woord’ te zeggen. De bruid zal op zoek gaan naar een passend trouwboeket, corsages en tafeldecoratie. Party bloem lisianthus is een perfecte keuze hiervoor. De rozengelijkenis in dubbele en enkele bloem, zien er elegant en fragiel uit, maar zijn toch stevig. Het aanbod aan kleuren is ideaal voor deze speciale dag. 

1_450

Gezelliger met vrienden
Terug naar dat heerlijke zomergevoel. Een rustige avond, een romantisch diner of een aantal vrienden met lekker eten en een wijntje, een lekkere sfeer. En met een aantal bloemen natuurlijk. Hier kun je weer met de lisianthus sfeer maken. Gewoon door een paar bloemen in de meest simpele vaasjes, kan dit dienen als tafeldecoratie.
 

2_450

Simpel maar niet gewoontjes
Niet alles hoeft gewoontjes te zijn, toch zijn de meest simpele dingen vaak het aantrekkelijkst. Neem decoraties. Vaak wordt een ingewikkeld arrangement over het hoofd gezien en krijgt een mooie bloem in een opvallende pot of vaas meer aandacht. Laat deze ‘simpele’ kans niet liggen om te ‘feesten met deze bloemen’, door simpele arrangementen te maken met een mooie lisianthus.

Wetenswaardigheidje
Lisianthus (Eustoma russellianum) groeit van oorsprong op prairies van de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nervada en Colorado. Niet voor niets draagt de bloem in Amerika de naam prairiegentiaan. Hoewel de ‘roots’ van Eustoma in Amerika liggen, is de zegetocht als snijbloem begonnen in Japan. Het waren namelijk Japanse veredelaars die in de jaren '30 van de vorige eeuw met de prairiegentiaan gingen kruisen. Het huidige assortiment is uit het kruisingswerk in Japan ontstaan. Om deze reden staat de bloem in Denemarken ook bekend als ‘Japanse roos’.

#1429

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl