Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/bloembollen_trends_mode

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 8 maart 2021

Laat je inspireren door de nieuwste bloembollentrends van 2010!

Laat je inspireren door de nieuwste trends van 2010!

Trends zijn een handig hulpmiddel bij het gebruik van bloembollen en bolbloemen in het interieur en de tuin, terras of balkon. Voor het komende jaar staan de volgende trends centraal:
Bright Mood – met de nadruk op helder en veilig - en Bohemian Thoughts, waarin dessins en producten met een ambachtelijke uitstraling de voorkeur genieten. Warm Desire staat voor warmte en knusheid: bloemen worden gecombineerd met donkere bladplanten. Odd Romance is de vertaalslag van onze hang naar een mooiere wereld in tijden van onzekerheid. Hierbij passen pasteltinten, luxe materialen en bloemen met een rijk, weelderig en romantisch uiterlijk.

Bright Mood

In een tijd waarin de toekomst onzeker is, hebben we behoefte aan een veilige plek. De natuur blijft een belangrijke rol spelen waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagt. De kleuren zijn fris, ijl en teer. De materialen zijn opvallend en hebben open en transparante structuren. In de tuin komt het spel tussen de open en toch beschutte ruimtes goed tot zijn recht via muurtjes, hagen en semi-transparante schermen.

Bohemian Thoughts

Dit is een nieuwe vorm van huiselijkheid. Een warm en bont gekleurd interieur met een nonchalante uitstraling. Dessins spelen een belangrijke rol. De interieuraccessoires hebben een creatief en ambachtelijke uiterlijk met breisels, gehaakte kleden en geborduurde stoffen als belangrijke inspiratiebron. De tuin heeft een landelijke uitstraling met veel kleur, bont gekleurde veranda’s met geverfde vintage houten meubelen en vrolijke bloemborders.

Warm Desire

Een warm en knus beeld waarbij verschillende donkere kleuren worden gecombineerd maar zwart zoveel mogelijk wordt vermeden. Het belang van de natuur is terug te vinden in het materiaalgebruik. Structuren van fijn tot grof. In de tuin worden bloemen gecombineerd met donkere bladplanten voor een warme, tikje mystieke uitstraling.

Odd Romance

In tijden van onzekerheid krijgen we meer behoefte om onze wereld mooier te kleuren. Romantiek steekt de kop op: zachte pasteltinten, luxe materialen en rijk uitgewerkte producten. Veelvuldig gebruik van ruches, strikken, kant, capitonneereffecten en houtsnijwerk. In de tuin komen traditionele elementen terug zoals hagen, prieeltjes, veranda’s, bogen en fonteinen. De bloemen hebben een rijk, weelderig en romantisch uiterlijk, met veel dubbele bloemvormen.

#2324

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl