Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/bereidingen_van_tomaat

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    vrijdag 3 april 2020

Tomaten: Carpaccio en gekoelde soep

Carpaccio van Coeur de Boeuf tomaat 

Carpaccio van Coeur de Boeuf tomaat Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tomaten  "Coeur de Boeuf"
  • zwarte olijven
  • rucola 
  • 12 langoustines, nieroogkreeftjes of scampi's 
  • harde kaas

    vinaigrette
  • 8 radijzen
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl mayonaise
  • rode wijnazijn
  • 1 bosuitje
  • 1/2 chili peper
  • peper & zout

    tempura
  • 1 el bloem
  • 1 el maïzena
  • 1 el bakpoeder
  • 1 eidooier
  • bruiswater
  • peper & zout

Bereidingswijze

Maak de vinaigrette door alle ingrediënten samen te mixen en op smaak te brengen met peper & zout.
Meng alle ingrediënten voor het tempurabeslag en breng op smaak.
Snijd de tomaten in fijne plakjes en de olijven in ringetjes.
Leg wat saus in het midden van het bord, hierop enkele schijfjes tomaat en kruid vervolgens af met grof zeezout.
Haal de langoustines door het tempurabeslag en bak ze in een friteuse op 180°C.
Schik de langoustines op de tomaat en werk af met rucola, olijfringen en schilfers van de harde kaas.


Gekoelde soep met tomaat, paprika en komkommer

Gekoelde soep met tomaat, paprika en komkommerIngrediënten voor 4 personen

  • 400 g rijpe tomaten (ongeveer 4 stuks)
  • 1/2 komkommer 
  • 1/2 rode paprika
  • 4 stukjes gedroogde tomaat
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ijsblokjes
  • eventueel: 20 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Ontvel en ontpit de tomaten. Hak ze in grove stukken. Schil de komkommer en snij in grove stukken.
Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in grote stukken.
Maal de komkommer, tomaat, paprika, gedroogde tomaat, ketchup fijn in de blender. Kruid bij met peper en zout en voeg eventueel de basilicumblaadjes toe. 
Voeg ijsblokjes toe en blijf malen tot je een vloeibare soep krijgt.
Zeef de soep en kruid indien nodig bij. 
Bewaar de soep in de koelkast.

#4002

Bron: Flandria