Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/afdekmaterialen_houtsnippers_bodembedekker

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 6 maart 2021

Trendsetter in afdekmaterialen


 

 

 

DCM Castanea Coverchips is een 100 % natuurlijk product afkomstig van houtsnippers van kastanjehout. Deze houtsnippers zijn ideaal geschikt als decoratieve en efficiënte bodembedekker.

Een laagje DCM Castanea Coverchips voorkomt onkruidgroei en beschermt de bodem tegen sterke temperatuurschommelingen zowel in de zomer als in de winter. Het zorgt er bovendien voor dat er minder water verdampt tijdens droogteperiodes en dat de ondergrond niet doornat wordt bij hevige regenbuien. Dankzij de natuurlijkevergrijzing van de kastanjehoutsnippers bekomt u een mooie decoratieve afdeklaag waardoor uw planten nog beter uitkomen.
DCM Castanea Coverchips verteren langzaam en gaan langer mee dan gewone schors. Het restproduct van dit verteringsproces is een structuurverbeterende humus die in de bodem ondergewerkt kan worden. Hierdoor wordt het aanwezige actieve bodemleven gestimuleerd en behoudt de bodem zijn luchtige structuur.
Deze houtsnippers worden op een duurzame wijze verkregen door de verwerking van kastanjebomen die speciaal geteeld worden voor de houtindustrie, waardoor het bosbestand niet wordt belast.

DCM Castanea Coverchips

100 % natuurlijk product afkomstig van houtsnippers van kastanjehout.

  • 100 % natuurlijke bodembedekker
  • voorkomt onkruidgroei en beschermt de bodem
  • natuurlijke vergrijzing
  • duurzame ontginning
  • dosis: laag van 3-8 cm dik

 

 

 

 

Ook verkrijgbaar:

Dcm-color-coverchips-bruin (60 L): kleurvaste, bruine houtsnippers ideaal om de planten in uw tuin beter te laten uitkomen.

  

#2994

Bron: DCM
www.dcm-info.be