Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/10_handigste_tuingereedschappen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 17 augustus 2022

Top 10 van handigste tuingereedschappen

Kniebank
Kniebank
Kniebank of zitbankje
Rechtop is een zitbankje perfect om van de tuin te genieten of om op te zitten bij het oogsten of het opkuisen van de kuipplanten,...
Omgekeerd is het dan weer een kniebankje met een stevig kniekussen waarbij uw kledij vrij blijft van modder of andere gras- of vuilvlekken. Handig hierbij is dat je je via de frame, gemakkelijk terug kunt opdrukken bij het recht staan.
Een ideale en onmisbare tuinhulp voor mensen met rugproblemen.
Haws gieter 6 liter
Haws gieter 6 liter
De gieter
Lichtgewicht, sterke kunststof buitengieter met een zeer fijne messing broeskop. Naast het gieten van al uw planten ook ideaal om uw zaailingen zachtjes te begieten.
Naast de fijne broes is er nog een handige naar beneden gerichte gietkop om makkelijk tussen de bladeren in bloembakken te gieten. Zeer handige gieter met tussen de vulopening en de watertuit een extra verbinding die het geheel zeer stevig maakt en handiger maakt om de gieter te dragen. 
Snoeischaar
Snoeischaar
De snoeischaar
Felco 2 Snoeischaar - De meest volmaakte snoeischaar voor de vakman. 
De klassieke en meest gebruikte snoeischaar van het zeer gewaardeerde Zwitserse merk Felco. 
Mes met draadsnijder, aambeeld met sapgoot, geklonken ondermes en gesmede aluminium legering handgrepen. 
De stevige handgrepen zijn voorzien van rubberen schokdempers om de polsen te ontzien. Een tandmoer zorgt voor een eenvoudige, nauwkeurige afstelling van het boven- en ondermes t.b.v. een gave gladde wond. 
Multihark
Multihark
Multifunctionele hark
Met deze multifunctionele tuinhark combineert u harken, zeven en scheppen, letterlijk in een handomdraai en zonder te bukken. 
De unieke constructie staat borg voor doeltreffend en comfortabel tuinieren. 
De hark met ergonomische aluminium steel is ijzersterk en toch licht van gewicht waardoor deze zeer aangenaam in de hand ligt. 
Prikroller gazon
Prikroller gazon
Gazonverluchting
Een prikrol - gazonverluchter is een ideale toestel om uw gras / gazon te verluchten.
Door het gazon te beluchten breekt de bodem open en kan niet alleen het regenwater makkelijker weg, maar geraken voedingstoffen en zuurstof makkelijk tot bij de wortels van het gras. 
Hierdoor bekom je niet alleen een mooie, stevige groene grasmat, maar krijgt mosgroei eveneens geen kans. 
Harde grond regelmatig beluchten met een prikrol verbeterd de afwatering.
Tuinafvalzak 260 l
Tuinafvalzak 260 l
Tuinafvalzak
Afval komt onvermijdelijk voor bij iedere tuin. Een stevige afvalzak is dan ook een ideaal hulpmiddel voor elke hobby tuinier. Deze zak is perfect voor het transporteren van allerhande tuinafval. Ideaal voor onkruiden, bladafval, grasafval en snoeiafval.
Nooit meer morsen van snoeiafval in de koffer van de wagen op weg naar het groenpark. Bovendien veel makkelijker op te bergen dan een kruiwagen.
Kniebeschermers
Kniebeschermers
Kniebeschermers
Praktisch voor werken binnen en buiten. 
Dient als kniebescherming tijdens het werken. 
Handig bij het wieden, planten, zaaien,... 
Bij het werken op deze kniebeschermers geen natte knieën meer of geen pijnlijke kiezeltjes of andere scherpe voorwerpen die kunnen steken. 
Woelvork
Woelvork
Ergonomische woelvork
Een nieuw ecologisch en ergonomisch gereedschap om de grond te bewerken zonder om te spitten.
De woelvork heeft een ergonomische vormgeving met hefboomeffect waardoor het werk snel en doeltreffend gebeurt met een minimum aan inspanning
Geen rugpijn meer na het spitten. Men kan praktisch rechtop werken en hoeft de rug niet te buigen. Stevige constructie in gegalvaniseerd staal.
Tuinhandschoenen
Tuinhandschoenen
Tuinhandschoenen
De tuinhandschoenen zijn een must-have voor elke fervente tuinier. De handschoenen beschermen u tegen snijden of stekels van rozen. Ideaal voor het snoeien van rozen of het wieden van netels.
Tuintouw in blik
Tuintouw in blik
Tuintouw
Bindtouw in blik. U trekt eenvoudig het uiteinde van het touw van binnenuit het hart van bolletje touw door het gaatje van de deksel van het blikje. 
Door dit lekker handige en mooi ogende doosje raakt de touw niet meer in de war en valt het doosje beter op wanneer je het in de tuin gebruikt. 

#4109
Terug naar boven icoon