tuinadvies tuinieren en groenten kweken
Gratis nieuwsbrief ontvangen
Emailadres
 
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin Allerlei
Vaste planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

 

Kniebank
Kniebank
Prikroller voor gazon
Prikroller
Slakkenval
Slakkenval
Rozenboog
Rozenboog

Services


Tuinadvies.nl  ->   Kamerplanten   ->   Stephanotis floribun... Print deze pagina lettergrootte kleiner lettergrootte groter

Stephanotis floribunda - Bruidsbloem met witte, geurende bloemen

Stephanotis floribunda - Bruidsbloem

Een ronde boog of n in de vorm van een hart, bloemen als sterren en dan nog die goddelijke geur: geen wonder dat deze Madame van Madagaskar een welkome, eigenzinnige huisvriendin is.

Stephanotis is het symbool van geluk: de taaie stengels en bladeren kunnen wel tegen een stootje, maar de bloemen zijn kwetsbaar en gevoelig, en vragen om rust en een beetje respect.

Geluksbrenger
Meestal wordt de slingerplant geleid langs een vorm, maar wie niet zo van hokjesdenken houdt en haar de ruimte geeft, kan ook binnen spectaculaire resultaten behalen. De groene mini lianen wikkelen zich vrolijk om alles wat ze maar te pakken kunnen krijgen, van lichtkoorden tot gordijnen. Dat maakt Stephanotis tot een groene, sterke persoonlijkheid in huis, waarmee altijd wat te beleven valt.

Bloeiende liefde
Stephanotis, ook bekend als bruidsbloem omdat ze traditioneel wordt verwerkt in bruidsboeketten, is in het wild terug te vinden op Madagaskar. Als ze niet in een bepaalde vorm wordt geleid, groeit ze uit in lange slingers, die samen wel iets van een bruidssluier hebben. Het zijn echter vooral de witte wasachtige stervormige bloemen die de plant iets sprookjesachtigs geven. De trompetjes brengen een mengeling van lelie en jasmijn naar buiten: een geur die blijft verwonderen, daar wegen een paar verwende nukken best tegenop.


Bruidsbloem als huwelijksboeket.

Happy Housemate

- Locatie: Lichte, luchtige plek, uit de felle zon.
- Temperatuur: Ongeveer 20 C
- Verzorging: Stephanotis alleen gedurende de bloei goed drenken, zonder dat er water in de pot blijft staan. De plant houdt niet van verandering: eenmaal op haar plaats niet meer draaien, want dan laat ze beledigd haar knoppen vallen.
- Nog even dit: De altijd groene slingerplant bloeit slecht of helemaal niet als ze geen winterrust krijgt: in de donkere maanden verblijft ze het liefst vrijwel droog op een lichte plek in een koele kamer.

Leuke weetjes
-
Stephanotis was de favoriete plant van Marilyn Monroe: haar huis stond er vol mee, omdat de geur volgens haar gelukkig maakte.
- Hoewel Stephanotis in parfums als Night of Fancy en Love of Pink wordt verwerkt, gaat er niets boven de geur van de echte bloemen: subtieler, warmer n duurzamer.

Bron: BBH

Zie ook Stephanotis floribunda - BruidsbloemGerelateerd aan "Stephanotis floribunda - Bruidsbloem met witte, geurende bloemen" is:

Begonia White Comet
Witte Klaver 100 g
Witte tuinraap
Krik voor zitmaaier
Stuur deze pagina door Print deze pagina | Terug naar boven
Gratis nieuwsbrief ontvangen
Emailadres
STERKE PRIJSVERLAGING - Grote tuinafvalzak - 260L
Tuinafvalzak 260 l

€ 11,65

Tuinadvies tips:     stephanotis - stephanotis floribunda verzorging - stephanotis floribunda - is de stevenotes giftig voor konijn - verzorging stephanotis floribunda - witte bruids bloemen met groen - verzorging stephanotis - knoppen vallen van stefenotis - verzorging stephanotis plant - bruidsbloem als kamerplant