tuinadvies tuinieren en groenten kweken
Gratis nieuwsbrief ontvangen
Emailadres
 
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin Allerlei
Vaste planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

 

Kniebank
Kniebank
Prikroller voor gazon
Prikroller
Slakkenval
Slakkenval
Rozenboog
Rozenboog

Services


Tuinadvies.nl  ->   Bomen   ->   Sierappeltjes voor d... Print deze pagina lettergrootte kleiner lettergrootte groter

Sierappeltjes voor de tuin als ideale kleine tuinbomen met mooie bladeren, bloemen en vruchten

Sierappels: bomen met mooi blad, bloemen en vruchten

Sierappeltjes

Het kiezen van een boom is een stuk lastiger dan het kiezen van planten. Voor de meeste planten geldt, dat je redelijk goed een beeld kunt vormen van hoe zij er in de tuin zullen uitzien. Mocht dat dan tegenvallen, dan haal je ze er met betrekkelijk weinig moeite weer uit.

Bij een boom is het een stuk lastiger je voor te stellen hoe deze er uiteindelijk in je tuin uit zal zien. Het duurt vaak nog lang, voordat de te bereiken grootte bereikt is en als dat het geval is, wordt het verplanten een hachelijke zaak. Dan staat de boom er, of je hem mooi vindt of niet.

Toch is het de moeite waard om je te verdiepen in de keuze van een boom. Ze geven structuur aan de tuin, wat vooral in de winter goed zichtbaar is. In de zomer kunnen ze schaduw en verkoeling geven. Afhankelijk van de keuze, kan een boom daarnaast ook zeer attractief zijn door bladeren, bloemen en vruchten.

In een kleine tuin kan er behoefte zijn aan een boom maar is er geen wens om de hele tuin in de schaduw te zetten. Juist wanneer de ruimte beperkt is, wordt het belangrijk om kritisch te zijn bij de keuze. Dan willen we een kleine boom, met mooi blad, leuke bloemen en ook graag vruchten.

Al deze wensen kunnen worden vervuld door de sierappel.

Malus “Professor Sprenger” is een kleine boom met een mooie vorm. In het voorjaar komen uit de donkerroze knoppen witte bloemen, die ook nog een beetje geur hebben, zacht en fris. Het contrast tussen de roze knoppen en de reeds geopende bloemen is een prachtig gezicht.

Na de bloei valt de professor gedurende een hele tijd niet op. Je zou hem evenwel missen als hij er niet was, want door zijn aardige vorm en afmeting geeft hij de kleine tuin precies een goede massa aan invulling.

Later in de zomer komen de appeltjes in beeld. Klein maar veel! Ze zijn oranje van kleur, heel vrolijk, en blijven lang aan de boom. Daar vormen ze later in de herfst een aantrekkelijk contrast met de gele bladeren.


Malus “Professor Sprenger”

Een andere aanrader is Malus “Royalty”. Dit sierappeltje heeft paarsrode bladeren en kan daarmee de hele zomer een accent aan de tuin geven. De kleur is mooi diep, zonder somber te zijn, en kan prachtige combinaties opleveren met heesters en planten.

In het voorjaar komen er paarsrode bloemen aan. De kleur van de bloemen is nèt anders dan het blad. De bloemen vallen als zodanig dan ook niet erg op, maar geven gedurende de bloei wel een bijzondere glinstering en diepte aan de boom. In de herfst komen de donkerrode appeltjes.


Malus “Royalty”

Beide appeltjes stellen geen specifieke eisen aan de bodem en zijn, in tegenstelling tot een aantal andere sierappels, niet bijzonder gevoelig voor schurft. Ze hebben een voorkeur voor een plaatsje in de volle zon maar verdragen ook wat schaduw.

Ze zijn beide toegepast in De Tuinen in Demen. 

Martje van den Bosch
Meer info over de open dagen in De Tuinen in DemenGerelateerd aan "Sierappeltjes voor de tuin als ideale kleine tuinbomen met mooie bladeren, bloemen en vruchten " is:

Huisdiertent pop-up
Voederzadenhuisje geel of rood
pindavoedersilo in kooi
Krik voor zitmaaier
Stuur deze pagina door Print deze pagina | Terug naar boven
Gratis nieuwsbrief ontvangen
Emailadres
STERKE PRIJSVERLAGING - Grote tuinafvalzak - 260L
Tuinafvalzak 260 l

€ 11,65

Tuinadvies tips:     boom met rode appeltjes - wat kan jemet rode sierappeltjes doen - sierbomen in winter rode appels - sierappeltjes - boom met mini-appeltjes - hoe groot wordt een sierappel - een kleine appeltjes - tuin bomen - sierappels - kleine rode appeltjes