Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/witziekte_op_sierplanten?selectCountry=1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 28 september 2020

Witziekte op sierplanten

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen van de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 19 mei 2014 - Bericht 6

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Aardappelplaag

Coloradokever

Distels en netels

Kommaschildluis

Mieren in en rond de woning

Taksterfte bij buxus

Witziekte op sierplanten
 

Nu in de kijker:Witziekte op sierplanten

Planten zoals paplaurier, rozen, Acer-soorten, CatalpaPhloxHydrangea, enzovoort zijn gevoelig voor ‘echte meeldauw’ of ‘witziekte’. In regel vertonen planten vooral aan de bovenzijde van de bladeren een wit-grauw schimmelpluis. Bij paplaurier ontwikkelt het schimmelpluis zich echter op de bladonderzijde (uitzondering op de regel !). Bij zware aantasting krijg je sterke misvormingen, groeiremming of vervroegde bladval. Zeer droog zonnig weer overdag zorgt voor sterke uitgroei van deze schimmelziekte terwijl een vochtige ochtend zorgt voor de kieming. Bij een warme droge zomer moet je dus uw planten regelmatig controleren op herinfectie.

   

Bestrijdingsadvies:

Deze ziekte kan je te lijf gaan met EMINENT. Dit middel werkt genezend. Preventief, of zelfs nog bij de eerste symptomen, kan ook gebruik worden gemaakt van het biologisch middel COSAVET. Op rozen kan BELROSEgebruikt worden.

Cosavet Garden | Belrose® Garden | Eminent® Garden


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#4347

Bron: Edialux
www.edialux.be