Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/sedum_burrito

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 26 juni 2022

Sedum burrito als makkelijk te houden kamerplant.

Sedum staat vooral bekend als tuin-, balkon- en terrasplant of als snijbloem. Maar er is meer.

Als kamerplant kent deze soort namelijk nog een heel verrassende variant; de Sedum burrito. Zijn grijsgroene bladkleur en de vlezige, hangende stengels, maken deze plant grappig en trendy tegelijk.

Koraal
De Sedum burrito is een kleine plant die niet veel ruimte in beslag neemt. In een hoge, gekleurde pot steelt hij de show helemaal. Zijn grappige stengels met vlezige blaadjes hangen als een rastakapsel over de rand van de pot. Zijn ‘jonge’, grappige uiterlijk past uitstekend bij een kleurrijk interieur. Zijn vorm lijkt wel wat op die van koraal. Alleen dan boven water! Ook doet deze plant het goed in een grote glazen pot. Vul de pot eerst voor de helft met grind en dan met aarde. De kleur van de Sedum past mooi bij het grind en steekt prachtig af tegen de donkere potgrond. 


Vetkruid
Sedum komt van het Latijnse 'sedo', dat ‘zitten’ betekent. Hiermee wordt verwezen naar de plaats waar Sedum vaak groeit: op en tussen stenen. De Nederlandse naam voor Sedum is ‘vetkruid’. Het verhaal gaat dat de Romeinen Sedum als bescherming tegen onweer op muren en daken van hun huizen plaatsten. Ook nu nog wordt Sedum hiervoor gebruikt.


Makkelijke plant
Vetplanten, waaronder de Sedum burrito, zijn ideale planten voor mensen die weinig tijd of zin hebben in verzorging. De regel bij deze plant is namelijk dat je hem niet te veel water moet geven! Ze verbranden niet, dus in de zomer mogen ze gewoon pal in de zon blijven staan. Makkelijk toch?
 

#506
Terug naar boven icoon