Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/laat_je_terrasplanten_stralen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 1 maart 2021

Laat je terrasplanten stralen!

Niets zo zomers als languit relaxen op je terras, drankje in de hand. Om het plaatje af te maken tover je je terras met enkele kleurrijke bloemen om in een mediterrane patio. Zo waan je je helemaal in het zwoele zuiden.

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor succes. Geef je bloemen een geschikt plekje om te groeien, een luchtige bodemstructuur met voldoende plaats voor stevige wortels, voldoende water en de juiste voedingsstoffen. Samen met voldoende zonlicht zijn dat de belangrijkste eisen die een terrasplant stelt.

Laat je terrasplanten stralen !

Een goede start

Voor de juiste bodem en voedingsstoffen zorgt DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten. De kwaliteitsgrondstoffen in deze potgrond zorgen voor een blijvend luchtige structuur en bieden je terrasplanten een ideaal substraat om de aanwezige voedingsstoffen op te nemen. Meerwaarde-ingrediënten zoals kokosvezels en klei zorgen voor een uitstekende waterverdeling in de pot en een ideale bufferwerking voor voeding en water. Bovendien is deze potgrond organisch bemest voor ongeveer 3 maanden. Zo ben je zeker van een goede startgroei en een prachtige bloei.

Potgrond voor terrasplanten en mediterrane planten

DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten

DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten

Potgrond met kokosvezel en klei voor het inpotten van terrasplanten zoals datura, oleander, abutilon, laurier … De kokosvezel voorkomt het inkrimpen van de potgrond waardoor de planten lang in dit mengsel kunnen blijven staan. Bevat een aangepaste voeding voor een rijke en lange bloei en klei om water en voedingselementen beter vast te houden. Toepasbaar in de biotuin.

Meer info? Bekijk dit product hier. 

 

 

 

 

Extra bemesting

Nadat de bemesting in de potgrond is uitgewerkt (dus na een 100-tal dagen) is het aangeraden om wekelijks een extra bemesting met DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten toe te passen. Zo blijven alle terrasplanten - zowel de groene als de bloeiende en vruchtdragende - in topvorm. Deze vloeibare meststof is uniek omdat ze organisch gebonden, langwerkende voedingselementen bevat en je planten op natuurlijke wijze van de nodige voedingsstoffen voorziet. Extra sporenelementen zoals koper, ijzer, mangaan, zink, molybdeen, boor … zorgen voor een krachtige aanrijking van de plant.

Vloeibare meststof met alle nodige voedingselementen voor sterke planten met een goede groei en een lange en weelderige bloei. Ideaal voor planten zoals fuchsia, oleander, abutilon, datura, oleander …
suspensie van samengestelde meststoffen NPK 5-4-7 met sporenelementen

Toepassing: maart tot oktober

#5581

Bron: DCM
www.dcm-info.be