Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/kerststuk_in_zilvertinten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    dinsdag 22 juni 2021

Kerststuk in zilvertinten

Het einde van het jaar, de tijd van Kerstmis is dé periode om het huis extra te viersieren.
Geef je interieur extra warmte en sfeer door speciale bloemstukjes en andere kerstversieringen te voorzien.
De meest gekende kerstversiering is de kerstboom, wil je de kerstboom versieren volgens de laatste mode? Dan is het een goed idee om de trends te volgen van de internationale kerstbeurs 'Christmasworld'. Deze hebben we voor jou even samengevat op volgende link: Kersttrends 2010.

Kerstbomen zijn er in verschillende soorten: echte kerstbomen, kunststof kerstbomen en een laatste vorm zijn de alternatieve kerstbomen; beter gekend als de kersttoppen met denneappels en alle andere varianten.

Vele mensen geven nog altijd de voorkeur aan een echte kerstboom. En daar zijn verschillende redenen voor. Een eerste is de geur. Wie heeft nu niet graag de aangename geur van een kerstboom wanneer je op een koude winteravond thuiskomt? Het is vooral leuk om samen met de kinderen een kerstboom uit te kiezen en die dan daarna met heel de familie te versieren.
Daarna kan je een kerstcadeau gaan kopen, en mooi inpakken om onder de boom te leggen.
Bovendien is een echte kerstboom nog steeds beter voor onze natuur.
Een ander pluspunt van echte kerstbomen is dat je ieder jaar een ander model in huis hebt.

Mocht het lukken om een kerstboom te vinden met een groot wortelgestel, en de boom overleeft de kerstperiode (hiervoor dient hij voldoende water te krijgen), dan kan de boom terug buiten kan gezet worden om het jaar nadien opnieuw te gebruiken.

Een kunststof kerstboom is natuurlijk ideaal wanneer je van de vervelende naalden af wil. (Ondertussen zijn de niet-naaldverliezende kerstbomen ook in trek, maar deze zijn wel nog steeds duurder). Wanneer je een kiest voor een kunststof kerstboom die je jaarlijks opnieuw gebruikt komt dit wel goedkoper uit dan ieder jaar een nieuwe te moeten halen.
Mensen met een allergie zullen sowieso ook deze soort kerstbomen kiezen.

Wanneer je geen traditionele boom wil zetten is het mogelijk om de decoratieve toer op te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vaak komen de 3-hoektoppen voor die kunnen bekleed zijn met denneappels of andere winterelementen.

Onderstaand is een kerstelement om de woonkamer wat op te smukken.

In iedere huiskamer staat altijd wel een vaas met bloemen of een zelfontworpen bloemstuk.
Omdat we weer richting Kerstmis gaan kan je in de huiskamer best wat extra stijl aan te brengen.

Benodigdheden voor dit bloemstuk:

  • 1 vierkant onderbord zilver 33x33cm
  • 1 kaars 30cm hoog
  • 1 kaars 20cm hoog
  • 3 zilveren ballen
  • 1 kerstster van zilver
  • 1 pakje kleine siersteentjes

Zet de kaarsen op sierschotel en leg de 3 zilveren ballen ervoor, de kerstster aan de linkerzijde en strooi dan de bordeauxsteentjes er tussen.

#2765

Auteur: Sylvia Bleij