Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/groene_lente_gemeente

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 27 september 2021

Wedstrijd: Groene Lente, 30 jaar jong

Groene Lente, 30 jaar jong

Opnieuw hebben vele Vlaamse gemeentebesturen zich ingeschreven voor de jaarlijkse groen- en bloemenwedstrijd Groene Lente. Deze wedstrijd wordt al sinds 1979 door de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) georganiseerd in nauwe samenwerking met VLAM en is dus dit jaar aan zijn dertigste editie toe.

Dat de wedstrijd bloeiender is dan ooit bewijst het aantal deelnemers dat jaar na jaar stijgt. Vooral voor het wedstrijdonderdeel Gemeente in bloei zijn er ieder jaar weer meer gemeentebesturen die met hun gemeentelijke bloemeninitiatieven hopen om een aantal bloemensymbolen in de wacht te slepen. Ook in het wedstrijdonderdeel Groene gemeente tonen opnieuw heel wat gemeentebesturen hun recente groenrealisaties.

In ieder geval wenst de VVOG samen met VLAM om de meest voorbeeldstellende groen- bloemenprojecten te belonen, en speciaal voor dit jubileumjaar zelfs een aantal plaatsbezoeken te organiseren aan interessante realisaties. Niet minder dan 4 studiebezoeken worden dit najaar georganiseerd voor de Vlaamse groenambtenaren.

Natuurlijk staat ook de stad Nieuwpoort op het programma want na het behalen van de titel van Groen- en bloemenstad 2009 waagde de stad zich zelfs aan de Europese leefmilieuwedstrijd Entente Florale. In een vriendschappelijke maar daarom niet minder professionele sfeer worden kandidaten uit 10 andere Europese landen gekeurd op hun groen-, bloemen- en leefmilieurealisaties. Op vrijdag 25 september vernemen alle deelnemers in het Engelse Cardiff of ze een bronzen, zilveren of gouden medaille behalen.


Stadhuis Nieuwpoort

De wedstrijdresultaten van de Vlaamse wedstrijd Groene Lente daarentegen worden bekendgemaakt op donderdag 17 december in zaal Ysara in Nieuwpoort. Intussen worden tijdens de zomermaanden de verschillende jurybezoeken afgelegd en hoopt de VVOG om alle deelnemers en geïnteresseerde groenverantwoordelijken te mogen begroeten op één of meerdere plaatsbezoeken of op de finale van de Groene Lente.

#2123