Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/bloemstuk_in_de_vorm_van_een_bloem

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 23 februari 2020

Een "bloem" stuk maken

Bij het maken van een bloemstuk als tafelversiering moet men rekening houden met verschillende punten zoals aangepaste kleur, aangepaste bloemen en groen, vorm van het bloemstuk en het recipiënt waarin dit gemaakt wordt.
Volgend bloemstuk is ideaal als tafelversiering op een ronde feesttafel.

Wat heb je nodig

  • rond recipiënt
  • steekschuim
  • pookdraad
  • sisalvezel
  • gutta perca
  • decoratieve bloemendraad
  • parelspelden
  • chrysantjes
  • zantedeschia
  • mes, tanm

Hoe ga je te werk

  • Omwikkel eerst de pookdraad met de sisal en maakt deze vast met de sierdraad.
  • Begin en einde werk je af met gutta perca.
  • Vul het recipiënt met goed nat steekschuim.
  • Steek de pookdraad als bloemblaadjes in het steekschuim.
  • Rond ieder gemaakt bloemblaadje wordt een zantedeschia verwerkt. Snij deze goed schuin aan om in het steekschuim te steken en gebruik de sierbinddraad om de stengel en de bloem voorzichtig vast te maken.
  • Snij de andere zantedeschia kort schuin aan en steekt ze in het steekschuim.
  • Het hart van de bloem wordt gevuld met chrysantjes. Zorg ervoor dat alle steekschuim bedekt is.
  • Enkele sierspelden met parels als afwerking en je hebt een mooi “bloem”stuk.

Tips en weetjes

  • Gebruik nooit sterk geurende bloemen of groen als tafeldecoratie wanneer je aan die tafel gaat eten, dit kan storend zijn.
  • De stengel van de zantedeschia is gemakkelijk manipuleerbaar wanneer deze enkel uren uit het water wordt gehaald alvorens te verwerken, op die manier is hij buigzaam zonder te breken (maar behandel hem wel voorzichtig).

Succes ermee

#3105

Auteur: Linda De Bruyne
Floriste - www.hetgroenhoekje.be