Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/de_mooiste_tuin_van_de_straat_strooi_nu_al_kalk


https://www.tuinadvies.nl   /    dinsdag 24 mei 2022

De mooiste tuin van de straat? Strooi nu al kalk!

De mooiste tuin van de straat? Strooi nu al kalk!

Sommige tuinen zijn mooi. Andere zijn nog net iets mooier. Het zit ‘m in de juiste voeding op het juiste moment. Wil je een groene en weelderige tuin die straalt van gezondheid? Voed hem dan in de winter al met kalk.

Waarom je je planten daar een groot plezier mee doet? Kalk is het antwoord op een te zure voedingsbodem. Onder andere vallende bladeren en gemaaid gras verhogen de natuurlijke zuurtegraad van de ondergrond. De meeste plantensoorten, zoals buxus, lavendel, taxus, gras, en niet te vergeten je moestuinplanten, kunnen daardoor niet genoeg voedingsstoffen opnemen om gezond te blijven groeien. Het gevolg? Tragere groei, gele bladeren en kale plekken.

Beter voorkomen dan genezen! Want moeilijk is het niet. Als je in de winter bekalkt, heeft de kalk de hele winter tijd om op te lossen en door te dringen in de grond, tot aan de plantenwortels. Op die manier breng je de zuurtegraad tegen het begin van de lente op peil en geef je planten de gezonde, neutrale voedingsbodem die ze nodig hebben om voeding op te kunnen nemen en vrijuit te kunnen groeien.

Nu aan jou de keuze of je het geheim deelt met de buren.

Het hele jaar door een groen gazon en sterke planten met DCM Groen-Kalk®

DCM Groen-Kalk® - Gekorrelde magnesiumkalk (15 % MgO)

Gaat de grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de planten en verbetert de grondstructuur. Voor het bekalken van gazon en siertuin. Toepasbaar in de biotuin.

  • Aangeraden dosis: 0,8 - 1,2 kg / 10 m²
  • Toepassingsperiode: van september tot mei

Mooi gazon door bekalken

#5644DCM

Bron: DCM
www.dcm-info.be

Terug naar boven icoon