menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 16 juni 2024

Ook in de herfst en winter genieten van je gazon

Waarom zou je enkel in de lente of de zomer mogen genieten van een diepgroen gazon? Een mooi en gezond grasperk is absoluut geen exclusiviteit van die seizoenen. Ook in het najaar en de winter houd je je gazon met de juiste verzorging in topvorm. Ons organische topduo - gazonmeststof en groen-kalk - helpt je alvast een handje.

Ook in de herfst en winter genieten van uw gazon

Zure verrassingen vermijden

Het najaar is de uitgelezen periode om kalk te strooien. Dat maakt korte metten met een onaangepaste zuurtegraad, een groot probleem voor elk gazon. Bij een - in het geval van gras - te zure bodem zijn de plantenwortels namelijk niet in staat om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Een verminderde grasgroei is het gevolg. Op de open plekken die daardoor in het gazon kunnen ontstaan, steken mos en onkruid makkelijk de kop op. Zeker op zandgronden kan dit een probleem vormen, omdat die van nature sneller verzuren.

DCM Groen-Kalk

Als je de zuurtegraad van de bodem weer op peil brengt, kan het gras opnieuw voedingsstoffen opnemen en groeien zoals het hoort. DCM Groen-Kalk® is het ideale middel om dat te realiseren. Het ontzuurt de bodem en ook de grondstructuur vaart er wel bij. Bovendien groeit mos ook niet goed op bodems met een aangepaste pH. Dit product is rijk aan magnesium en draagt dus op zijn beurt bij aan de intens groene kleur van je gazon. De gelijkvormige korrels zijn vlot strooibaar en vallen snel uit elkaar.

Resultaat: je gazon is in een wip weer helemaal klaar voor de regen, sneeuw of vorst die de winter in petto heeft.

DCM Gazonmeststof Najaar

DCM Gazonmeststof najaar is de perfecte meststof om je grasveld in blakende gezondheid door de winter te loodsen. Dankzij het extra kalium wordt je gras een pak sterker. Specifiek in de winter wapent het zich tegen vorst en betreding, zodat er geen kale plekken ontstaan en het geen plaats laat voor mos. Bovendien bevat het ijzer en magnesium. Die staan garant voor een mooie, diepgroene kleur. Het verbluffende resultaat blijft zichtbaar tot in het voorjaar. Daarnaast is deze meststof uiterst gebruiksvriendelijk. De korrels op basis van de MINIGRAN® TECHNOLOGY garanderen een stofvrije en egale verdeling.

Gazonmeststof rijk aan kalium om het gazon tijdens de winter te versterken tegen vorst en betreding zodat het geen plaats laat voor mos. Magnesium en ijzer zorgen voor een diepgroene kleur. Het resultaat blijft zichtbaar tot in het voorjaar.

Samengestelde organisch-minerale meststof NPK (Mg) 8-4-15 (3) met ijzer Fe

Toepassing: van augustus tot okotber, 0,5 - 0,7 kg / 10 m²

Terug naar boven icoon