Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/hyacint_kamerplant_december

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 26 september 2020

Beeldschone Hyacint garandeert goed gevoel in donkere winter

Hyacint als kamerplant

Een heerlijk geurende vleug van optimisme en lente in hartje winter. De Hyacint is als geen ander in staat om je tijdens de donkere dagen te voorzien van een gevoel van vrolijkheid.
Met z’n opvallende montere kleuren zorgt hij samen met jou voor verlichting in de laatste maand van het jaar. Een perfecte kandidaat dus voor kamerplant van de maand december.

Een bolgewas, en dus typisch Hollands, zo zien we de Hyacint graag. Maar z’n geschiedenis is eigenlijk behoorlijk ‘mediterraan’. Hij werd oorspronkelijk in het Middellandse Zeegebied geteeld en later in Frankrijk. Keus genoeg: de Hyacint is verkrijgbaar in de kleuren blauw, paars, rood, roze, geel, oranje en wit.

Hyacint kamerplant december

Beeldschone zoon
Z’n naam is afgeleid van de mythische figuur Hyacinthus, de beeldschone zoon van de oude Spartaanse koning Amyklas. Zonnegod Apollo beminde Hyacinthus om zijn schoonheid, maar doodde hem per ongeluk bij een worp met een discus. Uit het wegstromend bloed uit het hoofd van Hyacinthus schoot vervolgens een prachtige bloem omhoog, die Apollo naar zijn vriend vernoemde. Deze Hyacint oogst talloze eeuwen later met z’n schoonheid nog steeds vele bewonderende blikken. Met een Hyacint heb je dus een absolute blikvanger in je huis, zowel qua uiterlijk als qua geur.

Lekker(der) in je vel
Daar word je zelf ook nog eens beter van. De Hyacint als typische uitbundig bloeiende plant zorgt ervoor dat jij je lekker(der) in je vel voelt, zo heeft onderzoek aangetoond. Met een Hyacint in je leefomgeving ben je gegarandeerd opgewekt. Niet verkeerd tijdens de donkerste dagen van het jaar. Zet ‘m dus op een centrale plaats, en samen fleuren jullie alles en iedereen in de kamer op.

bolgewas, en dus typisch Hollands

Dichte bloementros
De Hyacint is een zeer makkelijke plant. Voelt zich prima in elke ruimte, en meer dan regelmatig water (geen plantenvoeding nodig) vraagt de Hyacint niet van je. Hij zal je belonen met een prachtige dichte bloementros. Als jij ‘m dan af en toe helpt bij het ondersteunen van z’n soms wat lange bloemstelen, zorgt hij ervoor dat het jou aan schoonheid en een goed gevoel niet zal ontbreken.

#3069

Bron: VLAM
www.vlam.be