Hallo iedereen!
Ik ben nieuw aangewaaid hier en vond niet meteen een geschikte plaats om "dag" te zeggen. Dan maar even beknopt hier
Ik ben een nieuwe tuinier. We zijn twee jaar geleden verhuisd van thuis naar ons eigen plekje in Geel (hartje Kempen). Ik heb een tuintje van 60m² met gras en een rijtje lavendel en een terras. Achteraan heb ik ook een 200m² "tuin" waar een kippenren op staat (de helft ongeveer) en een moestuintje.
Verleden jaar heb ik de grond klaargemaakt met een hoop compost. Voor de zomer heb ik dan mijn eerste gewassen gekweekt: aardappelen en boontjes. Relatief simpel zodat ik niet meteen de moed zou verliezen
Na de aardappelen zijn er jonge stekken aardbeien geplant, die hopelijk volgende zomer hun vruchten afwerpen.
Verder staat er ook nog wat munt, pepermunt en rozemarijn. De bedoeling is om de boel uit te breiden met wat kruiden en wat fruitstruiken.
Het probleem is: ik ben allergisch aan al wat van berkenbomen afstamt. Appelen, peren, kerzen, perzikken, abrikozen,... zowat alle inheems fruit geeft mij dikke lippen, tintelingen in tandvlees en gehemelte en vreselijke jeuk in het middenoor
Jammer, want ik eet dat erg graag. Plots gekomen, enkele jaren geleden.
Ondertussen merk ik ook een lichte reactie op verse vijgen
Dus uitheems fruit dan maar. Ik kan helaas moeilijk bananen en ananas gaan telen in mijn hofke, dus zoek ik andere alternatieven zodat ik op men werk enkele stukken fruit per dag kan eten.
Ik zou graag iets kweken dat ik kan eten en dat mogelijk is. Ik denk dan aan bessensoorten als de chinese boksdoorn (of goji voor de commerçanten
) en de kiwibes.
Iemand die andere raad of tips heeft: shoot!
Verder kom ik hier wel eens zagen om tips en hulp als ik met problemen zit, en zal ik niet nalaten resultaten te delen met wie dat maar wil
Groetjes!
Tim