menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Postelein

Ga naar meest recente reactie

lisa

Lisa

ik heb zaden van de groene postelein gekregen ,wat is groene postelein heb er nog
nooit van gehoort en hoe en waneer zaai je deze en hoe te gebruiken

lisa
zaterdag 14 april 2007 - 20:31
niel

Niel

ik denk dat je postelein nu gewoon kan zaaien in volle grond ( eventueel eerst in potjes, dan kan je de plantjes uitzetten waar je wil)

Het is heel lekker als additief aan sla (zoals rucola). geeft een frisse smaak aan de sla, je moet er wel van houden. je kan het ook gewoon plukken en opeten.

Het zaait wel verschirkkelijk hard uit, dus normaal moet je volgend jaar al geen moeite meer doen om dit te zaaien, want het schiet vanzelf op uit het zaad van het vorig jaar.

greetz niel
zaterdag 14 april 2007 - 21:56
lisa

Lisa

bedankt niel ,
is het beter dat ik hem gewon apart in een kist zaai ?
groetjes lisa
zondag 15 april 2007 - 01:39
brompie

Brompie

Bij ons thuis werd postelein gekookt gegeten (in Amsterdam)
persoonlijk vind ik het niet te pruimen net zo iets als raapstelen maar eigenlijk zijn het wel een beetje vergeten groenten
Grt Brompie
zondag 15 april 2007 - 02:12
Fons

Fons

Lisa, je kan er ook heerlijke soep van maken.
zondag 15 april 2007 - 04:10
Tine

Tine

Heerlijk, postelijn. Koken met zout en een scheutje azijn. Lekker met kruimige aardappelen en een runderlapje gestoofd in jus.

Tine.
zondag 15 april 2007 - 07:02
lisa

Lisa

brometje,tine en fons
nu dan kan ik wel lekker zaaien en later soep proberen
bedankt
zondag 15 april 2007 - 07:41
Bowie

Bowie

Vorig jaar geen postelein gezaaid, het jaar daarvoor wel.

Nu komt er, waar die gestaan heeft, opnieuw postelein door.

Je kan er ook posteleinstamppot mee maken, of laten slinken en in een omelet.
Ook rauw, samen met verschillende soorten sla.
maandag 23 april 2007 - 02:54

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon