Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinproblemen/19/mollen

Mollen

Mollen bestrijden

Tuin en gazon liggen er piekfijn bij tot de schrik van elke tuinliefhebber opduikt. Mollen verschijnen overal waar je ze net niet graag ziet verschijnen: in het gazon, de moestuin, voetbalvelden, pas gezaaide percelen,...
Een mol kan oppervlakkig gangen graven met een snelheid van 12 tot 15 meter per uur en dit in zijn territorium van ongeveer 400 m². Gedurende 1 jaar kan een mol een totale hoeveelheid molshopen van ruim 3000 kilo aarde in de tuin omhoog drukken. Het meest hinder van mollen is er in maart - april als de mannetjes hun gangenstelsels verlaten en op zoek gaan achter de vrouwtjes. Daarna kennen we nog eens een verhoogde mollenactiviteit rond eind juni als de jongen hun moedernest verlaten.


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Mollen

Ecologisch afweermiddel

Naar dit product in de webshop

Ecologisch afweermiddel tegen ongewenste dieren zoals bv mollen.

De werking van dit afweermiddel is gebaseerd op de gevoelige reukzin van dieren. Ecologisch afweermiddel bevat natuursteentjes die doordrenkt zijn van zeer sterk ruikende, zuiver plantaardige stoffen waardoor de dieren snel en langdurige worden verdreven.

Om ongewenste dieren te verdrijven maak je per m² een gaatje van 10 - 15cm diep. Leg daarin 1 a 2 natuursteentjes en druk vervolgens het gaatje terug dicht. Leg de natuursteentjes uit vertrekkend vanuit het midden van de te beschermen oppervlakte.

Om te voorkomen dat ongewenste dieren de tuin binnenkomen leg je een schutsgordel aan rond de te beschermen oppervlakte (2 rijen met 1 m afstand tussen de rij). De toepassing gebeurt best in het vroege voorjaar (jan tem mei) of het vroege najaar (sept - okt).

Ter bescherming van zaaibedden, borders, bloembakken,...
Maak per m² een gaatje van 2 - 3 cm en leg daarin 1 tot 3 natuursteentjes en druk ze vervolgens dicht.

Dit product mag gebruikt worden in de biologische landbouw.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Mollen.