menu
Tuinadvies

Tuin van PaPiere

PaPiere
  • Lid sinds april 2013
  • Heeft 4 berichten in het forum
  • Heeft 177 bloemetjes verdiend
  • 29 personen hebben de tuin van PaPiere bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 4 personen
  • Heeft 1 volger

Woonplaats: Oostende

Omschrijving: Sinds een vijftal jaar zijn wij trotse bezitters van een huis in het centrum van ons stadje. Een 5 verdiepingen tellend herenhuis, gebouwd in 1870. Hiermee hadden we ook een half verwilderde koer geërfd, de rest van het huis was eigenlijk niet veel beter. Alles uitgeleefd, of toch bijna, vanzelfsprekend was de trap in een conditie die nog net goed genoeg was om te kunnen restaureren. En gezien dit werkje, van lijm afkrabben en opschuren van ontelbare tredes, onbetaalbaar werk is, hebben wij nu een prachtige zelf gerestaureerde trap in schitterend beuk. Maar nu alle verbouwingen bijna rond zijn is het tijd om van die koer eens een heuse stadstuin te maken.
Twee uit bakstenen opgetrokken bloembakken van 3 en 5m lang beide een 70cm breed zijn vaste ornamenten op deze 20 vierkante meter grote koer hier komt ook een moestuinbak in hout van 205x60x18.
Op het derde verdiep hebben we nog een terras, wel terras is veel gezegd een licht hellend plat dak bekleed met ipdm zonder omheining, niets voor de kinderen dus. Dit is echter qua licht en ruimte de beste plaats, dus hier komt de grote moestuin, wel opletten qua gewicht want het is een houten dakframe.
Bijgevolg komen hier voorlopig 2 moestuinbakken van 120x60x18. Deze wil ik voor deze winter van glas voorzien.
Op deze beide terrassen wil ik een hoogwaardig kunstgras als afwerking. Alles voor het groengevoel.
Verder heb ik nog een, voor België, zonovergoten balkon en 11 vensterbanken. Wel ben ik nog steeds op zoek naar terracotta bloembakken om deze te sieren.


PaPiere op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


PaPiere op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Status - PaPiere

PaPiere

zondag 2 juni 2013 - 13:23

We zijn nu een weekje verhuisd naar het huis van m'n oma. Ondertussen wordt in ons huisje naarstig voort gewerkt. We zitten hier nog een goede twee maand en hebben hier een zalige tuin. Gezien het de voorbije maanden leeg stond was er echter behoorlijk wat werk. Het charmante padje achteraan was compleet verwilderd en ook het terras kon wel een opknapbeurt gebruiken. Dus, karcher boven gehaald en aan het werk gegaan. Ondertussen ook nog wat worteltjes geplant. Maar het begint er goed uit te zien. En nu de zon er wat doorkomt, ...

Toon oudere berichten - PaPiere
Terug naar boven icoon