menu
Tuinadvies

Reacties op planten

Cornus sericea 'Kelseyi' - Kornoelje

Dat deze plant invasief is, slaat nergens op. Ze is noch stolonifeer, noch zet ze zaad. Men moet deze onzin dringend de wereld uithelpen. Ik heb dertig jaar ervaring met deze plant en - sorry - die studie-bevindingen slaan nergens op.

Cornus sericea 'Kelseyi' - Kornoelje

Wetenschappers lopen met hun hoofd in theorieën waar ze verdwalen. Nogmaals. Ik werk al dertig jaar met deze plant en deze plant woekert NIET. Ben nog op de kwekerij geweest in Somerset waar de famile woont die de kruising maakte. Ik kan hier fotos tonen van teruggesnoeide planten die er tien jaar staan die geen enkele uitloper gemaakt hebben. Plus. De plant bloeit niet. Ze kan zich niet uitzaaien. En Cornus sanguinea. Veel plezier ermee. Die marcotteert. Het is niet omdat een plant inheems is, dat ze daarom bvb niet zou woekeren. Googelen is één ding. Praktijkervaring lijkt me eerlijker en nuttiger en gebaseerd op ECHTE waarneming. En de link van het PCS werkt niet omdat de persoon die bij het PCS werkte daar al lang weg is en aan een tijdelijk project werkte. Tijdelijk. Invasieve planten kan je pas beoordelen na lange observatie.

Cornus sericea 'Kelseyi' - Kornoelje

Trouwens. Het is niet eens zeker dat er in Cornus Kelseyi "sericea"-bloed zit. Dat zit wellicht wel in Cornus Winter Beauty, die wel zeker gaat woekeren na een tijd.

Cornus sericea 'Kelseyi' - Kornoelje

U blijft maar volharden. Eigenlijk zou ik niet meer moeten reageren door uw laatste opmerking, waarbij u stelt dat ik hier "nieuw" ben. Alsof het feit dat ik hier nu pas deze site ontdek relevant zou zijn om iets over de topic te weten. Ik hoop dat u beseft hoe hilarisch dat is. Ik heb ook last met mensen die anoniem zijn. U ziet mijn naam en u kan zien wat ik doe. U baseert zich op virtuele gegevens van publicaties op internet, dus, dat is een koud kunstje voor u. Laat mij een gezagsargument inbrengen. Ik ben prof landschap aan een universiteit en ik werk al 30 jaar in dit werkveld. Mijn ervaring en bevinding dat Cornus Kelsey nooit woekert - ik kan u tientallen fotos tonen van oudere planten - die telt dus niet. De éénjarige ervaring van de persoon bij het PCS Destelbergen zou dus "de waarheid" zijn volgens u. U gelooft dus publikaties en niet mensen die met hun handen in de grond zitten en de planten al decennia van dichtbij kennen. Ik begin me af te vragen of u zelf wel een tuin heeft. Zoals Bertrand Russel ooit zei "stay put to the facts; only the facts". Ik laat het hierbij en gun u u eigen virtuele gelijk. Volgende maand schrijf ik voor projecten een paar duizend Kelsey voor. Wie mij kan bewijzen dat ze inheemse flora wegwoekeren mag nu opstaan

Cornus sericea 'Kelseyi' - Kornoelje

Hahaha. Mijnheer Leerling. Ik kan uw betoog retorisch tot nul herleiden, maar uw neurotisch aanhouden van de topic, overtuigt me dat er tegen uw fixatie geen kruid gewassen is. Veel plezier met uw uitroei-verhaal.

Terug naar boven icoon