Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuin/203563/catrie13/activiteiten

menu
Tuinadvies

Activiteiten

 • Catrie13 heeft een nieuwe foto toegevoegd in het album Eenjarigen.

  De plant:
  Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan. Deze surfinia's hangen veel dieper af dan de petunia's.
  Zij verdragen veel zon met eventueel enkele uren schaduw en een compostrijke grond pH 6.0 tot pH 7.O is ideaal voor de planten. Ook hier geldt de regel weer, de grond licht vochtig houden (controleer met de hand), doch niet te nat zetten.
  De Petunia vraagt weinig intense verzorging en is een prachtige bloeier,verwijder enkel verdord blad en bloem om ziekten te voorkomen.

  Tuinfoto
 • Catrie13 heeft een nieuwe foto toegevoegd in het album Klimplanten.

  Beschrijving

  Passiflora zijn klimplanten. Met hun hechtranken kunnen ze zich rond alles wentelen. Daarom plant je ze best beschut tegen een zonnige muur of schutting uit de wind. Omdat ze in de vrije natuur bomen en andere planten als steun gebruiken, hebben ze geen stevige stam. Toch kunnen ze in één zomerseizoen tot 6 meter groeien. Als je met tuindraad, gaas of ander klimmateriaal werkt, kunnen de planten zich gemakkelijk vasthechten. Laat ze echter zelf hun weg zoeken.

  Tuinfoto
 • Laad meer items