menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 17 juli 2024

Hortensia in het zonnetje

De tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten. In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin. Juli is de maand dat de bloei van de hortensia’s zijn hoogtepunt bereikt en tuinliefhebbers kunnen dan hun geluk niet op. De hortensia staat als Tuinplant van de Maand juli letterlijk en figuurlijk in het zonnetje!

hortensia of Hydrangea
 

Veelzijdig

hortensia of HydrangeaEr zijn veel verschillende hortensia’s soorten met bloemen in het wit, roze of blauw. De bekendste zijn de boerenhortensia, de ‘Annabelle’ en de pluimhortensia. Door hun diversiteit passen hortensia’s heel goed binnen de tuintrends van 2015. Zet bijvoorbeeld eens een witte boerenhortensia, pluimhortensia en hortensia ‘Annabelle’ bij elkaar in de border. En plant ook op het terras witte hortensia’s in houten kuipen. Je geeft zo de hele tuin de natuurlijke en luxueuze uitstraling van de ‘Eco Luxe’ tuintrend. Ga je voor de vrolijke, speelse, bonte kleurenmix van de tuintrend ‘The Happy Life’? Combineer dan hortensia’s in zoveel mogelijk verschillende kleuren in de tuin en in felgekleurde bakken en manden.
 

Water, water, water

De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op.

 
Lekker lang genieten

Hortensiabloemen zijn mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin.


Hortensia's in pot

Hieronder een overzicht van de meest verkochte hortensiasoorten bij Tuinadvies:

Hydrangea macrophylla 'Altona'
Hydrangea macrophylla 'Altona'
Hydrangea macrophylla 'Sibilla'
Hydrangea macrophylla 'Sibilla'
Hydrangea macrophylla
Hydrangea macrophylla
Hydrangea anomala petiolaris
Hydrangea anomala petiolaris
Hydrangea macrophylla 'Bavaria'®
Hydrangea macrophylla 'Bavaria'®
Hydrangea macrophylla 'Bodensee'
Hydrangea macrophylla 'Bodensee'
Hydrangea macrophylla 'Endless Summer'® The Bride
Hydrangea macrophylla 'Endless Summer'®
Hydrangea paniculata 'Phantom'
Hydrangea paniculata 'Phantom'
Hydrangea paniculata 'Great Star'®
Hydrangea paniculata 'Great Star'®
Hydrangea paniculata 'Grandiflora'
Hydrangea paniculata 'Grandiflora'
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).