menu
Tuinadvies

Soorten regentonnen

Regentonnen.

Regenton opvouwbaar - 170 liter - Soorten regentonnen Er zijn verschillende soorten regentonnen in de handel te koop.
Zo is er de traditionele regenton van hout en tegenwoordig zijn de regentonnen die je in de handel kan kopen van kunststof gemaakt. Deze kunststof regentonnen zijn voornamelijk gekend onder de groen gekleurde ronde tonnen, maar tegenwoordig zijn het echte pareltjes in allerlei kleuren, vormen en formaten. Zo zijn er kunststof watertonnen waarvan je zou vermoeden dat ze gemaakt zijn van bv hout of rotan. Dergelijke kwalitatieve watertonnen zijn perfect in de tuin te integreren zonder dat ze opvallen in het geheel maar er net geheel in opgaan of aansluiten bij de stijl van de tuin.

Het regenwater wordt bij alle regentonnen opgevangen via de regenpijp die is aangesloten op de dakgoot van huis, schuur, tuinhuis,...

Het opgevangen water uit een regenton kan nuttig gebruikt worden om op duur drinkwater te besparen. Dit regenwater kan gebruikt worden in de tuin om de planten in de siertuin en moestuin te besproeien of om kamerplanten water te geven.
Regentonnen bezitten bovenaan steeds een afneembaar deksel zodat er geen vuil in de regenton kan waaien en ze toch makkelijk kan worden gereinigd indien gewenst.
Onderaan zijn regentonnen voorzien van een aftapkraantje en dit op een zodanige hoogte dat een gieter of emmer er perfect onder past.

Vooraleer het in de winter start met vriezen kunt u de regenton best ledigen om barsten of stuk vriezen door ijsuitzetting van het regenvat te voorkomen.

Sommige regentonnen hebben een overloop naar bv een tweede regenton. Zodra de eerste ton vol is wordt het overige regenwater gewoon via de overloop naar de tweede doorgesluisd.

Bekijk de verschillende soorten regentonnen / watertonnen in onze webwinkel

Terug naar boven icoon