Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Het is een heel goed jaar voor appels en peren geweest. Dus er zijn er weer massa's. Maar nu het najaar steeds warmer wordt heb ik wel problemen met bewaren. Vroeger toen ik nog kind was bewaarden wij thuis altijd het fruit in bakken en zetten dat in een onverwarmd tuinhuis. Zo konden we het fruit bewaren tot rond kerstmis. Appels zoals een Boscoop zelfs tot na nieuwjaar. Ook winterperen hielden het zo lang uit. Maar sinds een aantal jaren gaat dat niet meer. Het najaar is er te warm voor. Het is nu eind oktober en de winterperen liggen al mals te worden in hun bewaarbakken. En ook de Bellefleur ligt al melig te worden. Een koelcel zou een oplossing kunnen bieden maar ja, welk doorsnee gezin heeft zoiets in huis he. En in mijn kelder lukt het ook niet. Die is daar te warm voor. Hoe bewaren jullie je fruit? Groetjes, Marc
Ik ga mijn appels en peren tot sap verwerken. Nu is de oogst nog te beperkt om tot bij de sapmobiel te rijden, maar ik vermoed dat het volgende jaar wel al de moeite zal lonen