Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
heb deze week voor de eerste keer zelf fruit op jenever gezet om zo aarbei jenever te maken nu is mijn vraag weet er iemand hoe lang ik dit kan bewaren
vraagje , is alcohol stoken in nederland gewoon toegelaten ofzo ? ik zie tegenwoordig regelmatig mensen die openlijk op internet zetten dat ze zelf de alcohol distileren. Hier in belgie is dat namelijk serieus strafbaar.
dit valt niet onder stoken he ik heb enkel fruit op alcohol gezet zelfde als rozijnen op rum stoken op zich het voledig zelf verwekken van alcohol is strafbaar omdat vadertje staat dan niks verdiend en dit bovendien levensgevaarlijk is door het verschil in kookpunt van de scheiden van alcohol en methanol en kunt ge dood gaan aan vergiftiging
Ik las uw antwoord als 1 zin , er stond geen punt , geen comma , geen hoofdletter. dus ik verstond: "de jenever was 30 graden is zeer lekker zelf gemakkt " , daardoor het misverstand.Sorry daarvoor.
@ powerlite mss beter leraar nederlands geworden en op een taal forum gegaan
@ lorie ik neem een fles jenever van de aldi of lidl en hier doe ik ongeveer een kilo vruchten op en een deel vloeibare suiker zoals suiker water of ahorn siroop dit kan je zelf erbij doen tot je de smaak goed vind is ondervinden tussen door eens proeven van de jenever zodat je weet of er bij moet of niet en dit een dikke 3-4 weken laten trekken in een goed afgeslote fles nadat de vruchten een dikke maand getrokken hebben kan je alles door een ziftje halen zodat de grote stukken eruit zijn wil je alle kleine stukjes er ook uit kan ook na het ziften ook nog eens door een koffie filter gehaald worden
als je meer info nodig hebt mag je altijd pb sturen en zend ik je wel wat receptjes toe
Als je er een likeur van wil maken ,hou dan de verhoudingen aan van de vlierbessenlikeur. Moet je eens kijken bij de brouwmarkt wat er allemaal te koop is