Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik kan van iemand een grote japanse wijnbes overnemen. Alleen ken ik deze helemaal niet. Kan iemand de vruchten omschrijven? Zoet Zuur? Lijkt het op de framboos of meer een braam? Groetjes Desiree
Hoi HappyDeez,zelf vind ik de japanse wijn bes lekkerder dan framboos en braam hij is niet zuur en niet zoet er tussen in vind ik.
ik heb hem ook staan,en ik heb de tay berry die staat nu in volle bloei voor het eerst vorig jaar gekocht, en dat is een kruizing tussen braam en framboos mij benieuwen,hoe die smaakt.
Hier was net een vriendje van de kinderen die vond hem echt naar wijn smaken....hmm weet niet hoe serieus ik dat moet nemen want dan zullen de kinderen het niet zo lekker vinden...
Over de tayberry heb ii ook al wat gelezen. Haha je zal er hebberig van worden
Smaken verschillen natuurlijk. Maar ik vind aan de japanse wijnbeshelemaal niets aan, terwijl ik dol ben op bramen en frambozen. Er stond er hier al ee in de tuin toen we hier kwamen wonen (tegen de schutting aan) en die probeer ik nu al 8jaar weg te krijgen. Komt dan toch steeds weer stiekem tussen de planten die er voorstaan op of achter de schutting waardoor ik het weer niet door heb. En ze zitten bomvol scherpe stekels. Ik ben hier al meer liefhebbers tegen gekomen. Maar voor mij gen japanse wijnbes dus. Renate
De wijnbes smaakt niet naar wijn hoor. Ik vind het een heerlijke vrucht en een mooie plant maar smaken verschillen. Het is een kwetsbare vrucht, kneust snel en bederft snel. Daarom zie je ze niet in de winkel. En inderdaad, met gemene kleine stekels.
Wij vinden ze wel lekker. MAAAAARRR: ze moeten rijp zijn. Dus donkerrood en dik. Pluk je te vroeg, dan is het idd enkel zuur dat je proeft. Het is ook een dankbare plant: je kan er een paar weken lang elke avond een handjevol rijpe bessen van plukken. Als er echt eens veel aanhangen kan je er ook een heerlijke gelei van maken. Lekker bij vanilleijs.
Ik heb al jaren een J. wijnbes. Zijn het lekkerst als je er langs loopt en er wat van in je mond stopt. Afankelijk van je smaak als ze nog wat stevig aanvoelen, fris zuur of als ze donkerder rood worden en wat uit elkaar neigen te vallen, zoet.
je moet er niet op kauwen maar ze tussen je tong en gehemelte pletten. Er zitten kleine "zaadjes" in welke fijn tussen je tanden gaan zitten.
Struiken kunnen behoorlijk uit de klauwen lopen en 1 x een tak de grond geraakt begint hij vrijwel direct te wortelen en heb je een jaar later een struik 3 meter verderop. Afleggen is dus prima om de struik te vermeerderen.
Wat goed werkt (zeker in een bescheiden tuintje zoals de mijne) is het volgende; Als de bessen "op zijn", deze takken zo laag mogelijk verwijderen (gaan toch dood, is lelijk gezicht0 Van de nieuwe takken die zich inmiddels al vormen er maar 4 laten staan en deze opbinden of zoals ik het doe langs de schutting leiden. Voordeel is dat je het plukproces nog wat aangenaam kan houden. Bessen plukken in een wildgroeiende struik is bijzonder onaangenaam.