menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Braambessen in de frigo laten rijpen

Ga naar meest recente reactie

jozefleon

Jozefleon

Ik heb reeds veel braambessen die blauw verkleurd zijn, doch nog te zuur smaken.

Ik wil liefst niet wachten tot ze goed rijp zijn, want ik wil ze graag zoveel mogelijk rauw eten (heb reeds teveel confituur van pruimen en mirabellen).
En als ze te rijp zijn worden ze snel aangetast door insekten en schimmel en wordt rauw eten problematischer.

Dus zou ik ze nu plukken en in de frigo (eigenlijk 2de frigo aan 9°C) laten rijpen.

weet iemand of de braambessen onder die omstandigheden ten volle rijpen en even goed gaan smaken als waren ze op de plant gebleven ?

hartelijk dank op voorhand voor elke reactie.
woensdag 18 augustus 2010 - 10:34
guy_fruit

Guy_fruit

Braambessen moet je laten rijpen op de plant zelf.
Eenmaal geplukt worden ze NIET zoeter.
Er is groot verschil tussen de verschillende rassen. Thornless Evergreen (peterselieblad) en Chester Thornless zijn direct al zoet als ze zwart kleuren.
Black Satin blijft lang zuur van smaak.

Guy
woensdag 18 augustus 2010 - 18:46
Matabish

Matabish

Ik geloof niet dat vruchten in de frigo verder rijpen, of toch heel uitzonderlijk!
woensdag 18 augustus 2010 - 20:00
an

An

ik heb eens een stekje gehad maar hoe weet ik nou wat voor soort ik heb?
gr an
woensdag 18 augustus 2010 - 22:58
guy_fruit

Guy_fruit

Foto's van bladeren, bloemen en rijpe bessen hier plaatsen.

Eens navragen bij die persoon vanwaar de stek komt.

Mvg,
Guy
donderdag 19 augustus 2010 - 07:42
jozefleon

Jozefleon

Hartelijk dank voor alle reacties.
Ziehier een foto van de plant.
Wordt iemand hier wijzer uit ?
Ik weet spijtig genoeg niet meer waar ik ze gehaald heb.
Nogmaals dank

Fruit

vrijdag 20 augustus 2010 - 11:11
guy_fruit

Guy_fruit

Mogelijk is het een 'Black Satin' braambes. Geeft superveel braambessen, maar deze moeten heel rijp zijn om zoet te smaken.

Mvg,
Guy
vrijdag 20 augustus 2010 - 21:04
Chef

Chef

Lijkt veel op Black Satin inderdaad. Ik heb die ook in mijn tuin (foto zie bijlage). Deze bramen zijn nogal zuur. Pas als de bramen overrijp zijn worden ze zoet, maar dan kun je ze bijna niet meer plukken want dan vallen ze uit elkaar zodra je ze aanraakt.

Black Satin is vanwege de zure smaak vooral geschikt voor sap en jam. De opbrengsten zijn hoog en het is een heel gezond ras.

Fruit

vrijdag 20 augustus 2010 - 22:36
jozefleon

Jozefleon

Hartelijk dank voor beide antwoorden.
Wil dit zeggen dat ik ze, voor jam (confituur) reeds kan plukken voor ze uit elkaar vallen ?
En moet ik er in dit geval extra suiker bij doen ?
Nogmaals dank.
zaterdag 21 augustus 2010 - 11:05
Chef

Chef

Het antwoord op beide vragen is ja.

Vr.groeten
zaterdag 21 augustus 2010 - 20:57

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon