menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Wat is er plots mis

molleke32

Molleke32

Zowel deze als de kleine monstera

Tropische Planten & Kamerplanten

zaterdag 23 september 2023 - 08:10
molleke32
zaterdag 23 september 2023 - 08:11
Plantadvies

Plantadvies

Dat de omstandigheden niet zo goed, is te zien aan de plant. Ik denk dat je iets teveel water hebt gegeven. Licht vochtig is voldoende.
zaterdag 23 september 2023 - 11:02
Zaaier

Zaaier

Bestw Molleke32,
Irritant wellicht, verbeteringen, maar dat bovenste plantje is een Alocasia amazonica. Robuuste soort die goed bestand is tegen direct zonlicht (maar moet niet te gek worden met hoge temperaturen erbij).
Dus als je plant niet in de oven heeft gestaan is dat blad van ouderdom zo aan 't verkleuren. De bladeren verwelken helaas in volgorde van ontwikkeling, dus je bent hier niet zomaar vanaf.

Mooi is anders maar lekker laten zitten, de voedingsstoffen zijn nuttig voor de plant. Maar misschien verdient het plant wat extra's, dus eenmalig 'n beetje stikstofmest erbij kan geen kwaad. Ondertussen ietsje minderen met water zodat het blad rustig verdroogd en niet de hele boel gaat rotten.
't Is wel net pech dat we de herfst ingaan want veel nieuwe aanwas zit er voorlopig niet in.

Sluit me aan bij Plantadvies over de Monstera. Kalm aan met die gieter. Misschien tzt de potgrond wat scherp zand inbrengen voor drainage. Voor nu kun je de grond wat loswerken met een vork oid zodat de kluit wat lucht krijgt. Gieten op de schaal scheelt ook.

Succes ermee
zaterdag 23 september 2023 - 12:33

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon