menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Wat is er aan de hand met ons gras?

EsTeGe

EsTeGe

Eerder dit jaar (mei) hebben we een nieuw gazon gezaaid. Begin deze zomer hadden we een mooie groen gazonnetje, met hier en daar een kale plek, maar voor de rest tip top in orde. Eind augustus was het bijna niet meer om aan te zien van het onkruid. 2 keer per week maaien hielp helaas niet. Het onkruid blijkt een pak sneller te groeien en te verspreiden dan het gras. We merken dat er steeds meer en meer klaver te zien is (stikstof tekort?)

Daarbovenop merk ik dat het gras ook geel begint te worden. Lijkt me sterk dat dit met een tekort aan water te maken heeft. Iemand een idee wat er met ons gazon aan de hand kan zijn? Misschien een schimmel door de natte zomer?

Hoe kunnen we dit verhelpen of herstelt dit zichzelf?


donderdag 16 september 2021 - 12:56
Carib

Carib

Google eens op roest. Gras is redelijk taai en overleeft nogal veel.
donderdag 16 september 2021 - 15:19
EsTeGe

EsTeGe

Dankjewel. Lijkt exact dit te zijn.

Dit online gevonden:
Roest treedt vaak op in vochtige en warme zomers. Ongemaaide grasmatten zijn vatbaar voor roest. Ook arme gronden (te weinig voedingsstoffen) zijn vatbaar.


Vochtige en warme zomers: vochtig zeker en warm is het ook af en toe geweest
Ongemaaid: klopt, heb het gras niet zo frequent gemaaid
Arme gronden: zandgrond en slechts 1 maal bemest
vrijdag 17 september 2021 - 09:57
AD_Kor

AD_Kor

Wij hadden dat ook maar merkten eveneens heel veel larven op ons terras. We hebben in holland BSI Larvex gekocht en gebruikt. We gaan dit volgende week als het regent opnieuw toepassen na de eerste keer 3 maand geleden. Ons gazon zag er echt veel beter uit. Nu met de droogte wordt het ook wel weer bruin maar dat komt door het weer.
dinsdag 28 september 2021 - 10:14

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon