menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Mol

Ga naar meest recente reactie

miake

Miake

Reeds maandenlang wroet er een mol op de zelfde plaats. Iedere morgen is er een nieuwe molshoop, waarschijnlijk heeft hij reeds een halve kruiwagen aarde naar boven gewroet. Wat kan ik hier aan doen ?
zondag 23 april 2017 - 09:50
Tuinprins

Tuinprins

Twee dagenlang trommel spelen op je gazon zodat de mol naar de buren verhuist?

Wil je de mol echt weg hebben dan zul je hem/haar moeten vangen. Een paar klemmen zetten en de kans is groot dat je 'm te pakken krijgt. Als je zelf geen klemmen kunt zetten dan zul je moeten kijken of iemand in je omgeving dat kan. Desnoods kun je ook nog een beroep doen op een professionele mollenvanger maar hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden.

Huis- tuin- en keukenmiddeltjes werken bij de mol maar matig al zullen er altijd mensen zijn die beweren dat die goed werken.


Gegroet, de tuinprins
zondag 23 april 2017 - 11:27
TommyT

TommyT

Hier worden alle grasstukken jaarlijks eenmaal bemest met kalkcyaanamide

Dat zorgt er ook voor dat de mol niet opduikt in de graszode.
wel nog steeds in de plantenborders, maar daar mag ie dat.

Bedenk wel dat groene rakkers liever een dode mol in je klem zien steken... dan dat je hem wegjaagde met een middeltje dat totaal geen residu achterlaat in de grond.
zondag 23 april 2017 - 11:37
WimVerhagen

WimVerhagen

Probeer aan de rand van de tuin de hoofdingang te vinden en zet hierin een klem.
Als je een mollenklem plaatst, gebruik dan handschoenen en een schepje.. Een mol ruikt de geur van mensen en dat schrikt de mol af.
zondag 23 april 2017 - 13:22
Polplastron

Tekst aangepast

Polplastron

Kalkcyanamide laat inderdaad geen residuen achter en zou best wel eens effectief kunnen zijn om mollen uit je tuin te houden. Veel diervriendelijker kan je het niet vinden want je moet immers de mol niet doden met een klem; kortom een mooie oplossing!

Toch is er een staartje aan dit verhaal: het middel doodt immers, zonder onderscheid, wel meteen alle bodemleven en werkt het ontstaan van resistente organismen in de hand.
Tevens is het spul giftig voor bijen en vogels.

Op de website van Velt http://www.velt.nu/vraag-antwoord/moestuinvragen/kalkcyanamide-verantwoord-de-moestuin vind je een duidelijke uitleg.

Snelle oplossingen op korte termijn, hebben vaak grotere gevolgen op lange termijn. Het vraagt inzicht en wijsheid om je hiermee bezig te houden en je te informeren.

Vriendelijke groeten,
Pol
maandag 24 april 2017 - 13:06
zuurtje

Tekst aangepast

Zuurtje

...... zijn schepje afpakken.......
Ineke
maandag 24 april 2017 - 22:56

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon