menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Aanleggen van tuinpadjes en terrassen op talud

EllieG

EllieG

Heeft er iemand ervaring met het aanleggen van wandelpadjes en terrassen op een (redelijk stijl) talud? Is dit haalbaar? Mijn zoektocht via Google brengt me enkel in het Engels bij goede informatieve websites, maar in het Nederlands lijkt hier maar weinig info over te zijn. Bijvoorbeeld hoe kan je zelf voor een houte keerwand zorgen? Wat met afwatering? Enkel onderaan of ook langs de padjes en terrassen? Hoe zorg je ervoor dat je padjes voldoende stevig zijn om er met een kruiwagen over te kunnen?
Tussen de padjes door is het uiteraard de bedoeling voor een mooie beplanting te zorgen. Is het mogelijk om kleine fruitboompjes (laagstam) op een talud te plaatsen? Eventueel mits kleine individuele terrassen per boompje?
zaterdag 9 april 2016 - 09:47
Marei

Marei

Dag Ellie,

Wij wonen aan een dijk met een helling van 10 à 12 meter hoog.
In het onderste gedeelte hebben we terrassen gemaakt d.m.v. stapelmuurtjes; langs de terrassen hebben we paadjes gelegd en trapjes gemaakt om van het ene terras naar het andere te gaan. De rest van de helling erboven hebben we beplant met Cotoneaster.
Kijk eens op www.eendijkvaneentuin.nl in de Fotogalerij bij 'Historie' en bij 'Ontwikkelingen' kun je een indruk krijgen.

Groetjes, Marei
zaterdag 9 april 2016 - 17:34

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon