menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Eindelijk een tuin Zalig

Ga naar meest recente reactie

brechtensofie

Brechtensofie

2 jaar geleden toen we bouwden was er van een tuin geen sprake, integendeel , op het einde van onze grond stond een berg aarde zeker 10 meter hoog, naast ons huis een berg bouwafval waar we niet over konden kijken..
Ma beetje bij beetje begon het , eerst bergen weg! daarna grond egaliseren, omheining plaatsen, tuinhuis zetten, terras plaatsen en laatst but not least gras dat we september vorig jaar zaaiden!
Vorig week dan ook voor de eerste keer in onze tuin gezeten, en we konden er niet genoeg van krijgen, als je al jaren in aarde zit te ploeteren kan je er enorm van genieten om gewoon in gras te zitten
En nu denk ik vooral aan de aanplanting, het boeit me enorm zelfs, nooit gedacht eigenlijk
vorig jaar hebben we een haag aangeplant das een photonia fraseri red robin die nu na de strenge winter gelukkig zonder al te veel kleerscheuren aan het uitkomen is.
Naast terras aan de hoeken heb ik wat siergrassen geplant vorig jaar, die gelukkig nu ook terug komen piepen
Op het einde van tuin zou ik graag een hoekje zaaien met een heidemengeling alle verschillende soorten "onkruid" ma ik vind da prachtig
Voor het tuinhuis zou ik volgende week na de 2 nachten vrieskou die ze nog voorspellen enkele lilium asiat hybride navona bloembollen in de grond steken.
En gisteren (hopelijk niet te vroeg) heb ik een heel klein magnolia struikje aangeplant..
Tja ik ben een leek, ken er nog niet zoveel van en zal waarschijnlijk altijd nog wel ergens een foutje maken, ma ik heb er enorm veel plezier in ..
Deze zomer als het allemaal zo wat in bloei staat zal ik hier dan eens een paar foto's posten


vrijdag 30 maart 2012 - 19:49
minouke

Minouke

kan het me goed voorstellen dat je daarvan geniet.
De Magnolia mag je gerust nu planten.
Voor de Lilium denk ik ook wel want zo hard in de grond zal het niet meer vriezen, de meeste lelies zijn wel winterhard.

Ben nu al benieuwd naar de foto's

groetjes
Chantal
vrijdag 30 maart 2012 - 20:11
Pieter2

Pieter2

Hou rekening dat de heidemengeling enkel voor de allerarmste grond is, dus geen zwarte tuinaarde. Neem zeker ook eens een kijkje op http://www.plantvanhier.be/plantengids en http://www.ecoflora.be voor plantjes.

vrijdag 30 maart 2012 - 22:41
kerstkind

Kerstkind

Ik wens je in ieder geval heel veel succes met de aanleg
van je nieuwe tuin. En geniet ervan!
Maar wel foto's plaatsen he Daar zijn we niet vies van
groetjes José
vrijdag 30 maart 2012 - 23:58
brechtensofie

Brechtensofie

@pieter2 we zitten hier wel met redelijk zware kleigrond... van al van zins om de aarde te mengen met bloemaarde.. zou dit voldoende zijn?
zondag 1 april 2012 - 13:32
Pieter2

Pieter2

Nee dat werkt niet. Bovendien zou ik geen bloemaarde mengen, dat kost je teveel en er zijn planten genoeg die gedijen in kleigrond. Op de website 'Plant van hier' kun je bomen en struiken uitzoeken die gedijen in de klei, in het najaar kun je dan planten kopen bij je lokale natuurpuntvereniging. Op de website Ecoflora (http://ecoflora.be/bloemenweiden_B_NL.html#B2 ) staan ook bloemenmengsels voor kleigrond (zie foto).

[afbeelding verwijderd niet-https]
zondag 1 april 2012 - 14:12
cctuin

Cctuin

pieter heeft gelijk. Ik zou zeker geen bloemaarde toevoegen aan de grond. Het zal alleen maar onkruidgroei bevorderen en je zal al snel een weide krijgen ipv van een mooie bloementuin.
zondag 8 april 2012 - 22:06

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon